Dit is de Volvo Polestar 2: de eerste elektrische auto met Android

Michel van 't Klaphek
28 februari 2019, 19:11
2 min leestijd
Dit is de Volvo Polestar 2: de eerste elektrische auto met Android

Volvo heeft de Polestar 2 aangekondigd: een volledig elektrische auto die met Android is uitgerust. De vierwieler beschikt over de Google Assistent en kan zelf apps downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Volvo Polestar 2: de eerste elektrische Android-auto

De eerste auto met ‘Google Automotive Services’, zoals het besturingssysteem officieel heet, werd aangekondigd tijdens een persconferentie van de Zweedse fabrikant. De vierwieler is 100 procent elektrisch en alle entertainment, auto-opties en navigatie stuur je aan via het vertrouwde Android-besturingssysteem. De centrale hub is de 11 inch-tablet op het dashboard. Ook luistert de auto naar commando’s en vragen dankzij de Google Assistent.

Volvo Polestar 2 officieel

Je hoeft hierbij dus geen smartphone met Android Auto aan te sluiten: de auto kan zelf apps uit de Play Store downloaden en zelfs updaten. Standaard kun je aan de slag met enkele Google-apps, waaronder Maps. De navigatiedienst wordt bestuurd door middel van de Google Assistent. Als je tegen je auto zegt “navigeer naar huis”, toont de tablet dus automatisch een route.

Ook is het mogelijk om met je stem van radiozender te wisselen en bijvoorbeeld de verwarming hoger of lager te zetten. Verder laat de tablet relevante statistieken zien, zoals het aantal afgelegde kilometers, hoe vol de accu zit en de resterende actieradius. Je kunt de aangepaste Android-interface van de Polestar 2 zelf proberen via deze website. De beste ervaring krijg je wanneer je test op een Android-smartphone met groot scherm (minstens 6 inch) of op een tablet.

Lees ook: Android Auto-gids: Alles over Android Auto en Android in het verkeer

Concurrent voor de Tesla Model 3

De Polestar 2 is 100 procent elektrisch en daarmee een directe concurrent voor de Model 3 van Tesla. De actieradius van de Polestar 2 is ongeveer 500 kilometer. Volgens Volvo kunnen eigenaren in Europa zo altijd binnen afzienbare tijd bij een oplaadpunt zijn, omdat de dekking inmiddels vrij goed is.

Eerst komt er een luxe versie van de Polestar 2 uit, die 59.900 euro gaat kosten. Daarna verschijnt de ‘normale’ variant, die voor 39.900 euro van jou is. De Tesla Model 3, een elektrische sedan, is momenteel vanaf 60.000 euro verkrijgbaar.

De eerste exemplaren rollen in mei 2020 van de band en de pre-order is alvast begonnen. Bestellen doe je via de officiële website van Polestar, waarbij je 1.000 euro moet aanbetalen. Volvo sloot de persconferentie af door alvast de Polestar 3 te teasen: een ruimere terreinwagen die later officieel aangekondigd wordt.

Lees het laatste nieuws over Android Auto

Bron: Electrek
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu