Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Waarom app-makers Android niet meer als secundair platform moeten zien

Erwin Vogelaar
24 juli 2017, 20:08
2 min leestijd
Waarom app-makers Android niet meer als secundair platform moeten zien

Android heeft een reputatie als secundair platform voor games, omdat voor Android-games betalen minder snel gebeurt dan voor iOS-games. Nieuwe cijfers bestrijden dit imago.

Lees verder na de advertentie.

Voor Android-games betalen?

Het is haast een gegeven dat app-makers op iOS meer verdienen dan op Android. Maar is dat wel zo? Nieuwe cijfers bestrijden dit imago. Onderzoek van DeltaDNA geeft namelijk aan dat bezitters van high-end Android-toestellen steeds vaker bereid zijn om ook geld uit te geven aan games. In een enkel geval is het percentage betalers zelf hoger dan op iOS. Voor dit onderzoek is er gekeken naar free-to-play-games in juni, en of gebruikers in de Verenigde Staten binnen die apps aankopen doen.

voor android-games betalen

De cijfers

Het blijkt dat het percentage free-to-play-spelers dat dagelijks aankopen doet in apps, bij de iPhone 7 op 2,1 procent en de iPhone 7 Plus op 2,6 procent zit. De Google Pixel zit er met 1,8 procent nog duidelijk onder, maar de Galaxy S8 komt met 2,4 procent al dichtbij.

Interessanter wordt het als de schermen groter worden. Zo staat de Pixel XL met 2,6 procent op gelijke hoogte met de iPhone 7 Plus. De Galaxy S8 Plus staat er zelfs boven met maar liefst 3,3 procent. Dagelijks geven S8 Plus-gebruikers zelfs 54 dollarcent uit aan free-to-play-games. Dat is bijna het dubbele van iPhone 7-gebruikers.

Hoe komt dit?

Waarschijnlijk ligt deze groei aan het feit dat de toestellen steeds beter, maar ook duurder worden. Als mensen bereid zijn om zoveel geld neer te leggen voor een high-end-smartphone, geven ze daarna ook sneller geld uit aan apps op dat toestel.

“Het feit dat iOS-games beter verdienen dan die op Android is welbekend. Maar wat interessant is, is hoe het schermformaat en de prestaties van het apparaat enorm bijdragen aan sterke monetisatie”, stelt Mark Robinson van DeltaDNA. “Het heeft mogelijk tien jaar geduurd tot iemand een smartphone maakte die tegen de iPhone op kon qua games. Uit onze studie blijft dat gamers het gevoel hebben dat de nieuwste Samsung Galaxy- en Google Pixel-toestellen er niet ver vanaf zitten.”

Bron: Venture Beat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu