Voorlopig geen Sony Ericsson Xperia PLAY in Nieuw Zeeland door diefstal (Update)

Wouter Nijsen
17 mei 2011, 19:15
2 min leestijd
Voorlopig geen Sony Ericsson Xperia PLAY in Nieuw Zeeland door diefstal (Update)
xperia play phone

De Sony Xperia Play is een opmerkelijke Android-telefoon die helemaal gericht is op gamen. Toch lijken Android-gebruikers nog niet helemaal warm te lopen voor deze ‘Playstation-telefoon’, gezien ondermeer de tegenvallende verkoop van speciale games Xperia Play. Aan de andere kant van de wereld heeft Sony Ericsson echter een probleem van een heel andere orde. De geplande lancering van de Xperia Play door Vodafone is tot nader order uitgesteld.

Nu is dit uitstel gelukkig niet het gevolg van onvoldoende belangstelling voor de Xpria Play, maar juist van verkeerde belangstelling. Dieven zijn er namelijk in geslaagd om de complete voorraad (!) Xperia Play-telefoons voor Nieuw Zeeland te stelen. Het is niet bekend hoeveel toestellen er gestolen zijn, maar aangezien het een zending voor een compleet land betreft zal het aantal niet gering zijn. Sony Ericsson en Sony zullen er ongetwijfeld alles aan doen om Nieuw Zeeland alsnog van een nieuwe zending Android-telefoons te voorzien. Door de tijdelijk beperkte productiecapaciteit in Japan zal het vervangen van deze gestolen zending zeer waarschijnlijk ook effect hebben op de levering van de Xperia Play elders in de wereld. Blijft natuurlijk de vraag waar de dieven een grote voorraad Xperia Play-toestellen denken te gaan verkopen; gewoon op een veilingsite als eBay zetten trekt wel erg snel de aandacht. Of zou Vodafone binnenkort een verzoek voor het betalen van losgeld tegemoet kunnen zien?

Lees verder na de advertentie.

Update:

Naar nu blijkt is de hele diefstal een publiciteitsstunt en in scène gezet door Vodafone. Na de eerste berichten over de vermeende diefstal is er een filmpje op de Facebook pagina van Vodafone New Zealand geplaatst waarin de beelden van de beveiligingscamera’s te zien zouden zijn. Experts hadden direct al hun twijfels bij de authenticiteit van de opnames. Vodafone heeft nu aangegeven dat het inderdaad een publiciteitsstunt betreft om de lancering van de Sony Ericsson Xperia Play in Nieuw Zeeland wat extra aandacht te geven. Gezien het feit dat meerdere, ook internationale, websites aandacht aan de vermeende diefstal hebben geschonken (inclusief Android Planet) kun je rustig stellen: missie geslaagd.

Via: Engadget en Android Police (Edward en Ruud: bedankt voor de tip)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu