‘Android 8.0-update voor OnePlus 3 en 5 eind september beschikbaar’

Thomas Haenen
7 september 2017, 9:03
2 min leestijd
‘Android 8.0-update voor OnePlus 3 en 5 eind september beschikbaar’

Bezitters van de OnePlus 3, OnePlus 3T en OnePlus 5 kunnen mogelijk al binnen enkele weken aan de slag met de nieuwste versie van Android. Een voorlopige versie van de update volgt snel.

Lees verder na de advertentie.

Voorlopige OnePlus Android Oreo-update

OnePlus lanceert eind september een publieke beta voor de nieuwe software, zo meldt het doorgaans betrouwbare Android Police. De drie meest recente toestellen van het bedrijf kunnen dus binnen enkele weken een voorlopige versie van Android 8.0 (Oreo) proberen. Wanneer vervolgens de definitieve update volgt is nog onbekend.

Voorlopige OnePlus Android Oreo-update

Een zeer vroege versie van de update voor de OnePlus 3 is al beschikbaar, zo blijkt uit beelden. Het gaat om een gesloten beta die voor slechts een kleine groep gebruikers beschikbaar is. Uit de lijst met bugs die OnePlus heeft vrijgegeven blijkt ook dat deze nog lang niet geschikt is voor actief gebruik op een smartphone. NFC en bluetooth werken niet, en ook wifi zou instabiel zijn.

De fabrikant heeft dus nog een waslijst aan problemen om op te lossen voor een bredere uitrol. Bovendien is er voor de OnePlus 5 en 3T nog niet eens een vroege testversie beschikbaar. Het bedrijf hoopt volgende week al ‘stabiele’ testupdates voor alle drie de toestellen te hebben voor een kleine groep gebruikers, in aanloop naar de bredere uitrol eind deze maand. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag.

Android 8.0-updates

OnePlus is hiermee wel de eerste fabrikant behalve Google die een vroege versie van Android 8.0 (Oreo) uitrolt voor zijn smartphones. Andere bedrijven zoals Samsung, LG en HTC verwachten pas tegen het einde van het jaar te updaten. Sony zit OnePlus echter op de hielen: dat bedrijf lanceert eind september de Xperia XZ1 en XZ1 Compact, die al direct van Android Oreo voorzien zijn.

→ Check ook het Android 8.0 update-overzicht om te zien of jouw toestel wordt bijgewerkt

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu