Voorspelling: 150.000 Android-applicaties aan het eind van 2010

android groeiDe Android Market groeit als nooit tevoren. Kort geleden werd de mijlpaal van 20.000 applicaties gehaald, al denkt Google had het niet meer dan 16.000 zijn. Laten we het er maar op houden dat het werkelijke aantal ergens tussen deze twee getallen in ligt. Volgens analysebureau Flurry zit de groei er behoorlijk in: zij voorspellen dat er eind 2010 maar liefst 150.000 applicaties in de Android Market te vinden zijn. Dat heeft ermee te maken dat er nieuwe ontwikkelaars bij zijn gekomen. Ook de inspanningen van Verizon, Motorola en Google om het Android OS te promoten, wegen mee.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


“A lot of developers have come onto the Android platform“, zegt CEO Simon Khalaf van Flurry. Apple heeft nu 100.000 applicaties voor de iPhone en iPod Touch. Eind volgend jaar zullen ze volgens schattingen van Flurry op 300.000 zitten. De iPhone blijft Android dus nog even voor, maar er is wel sprake van een inhaalslag: nu is er nog een grote kloof tussen 20.000 en 100.000 applicaties (een factor 5), maar eind volgend jaar is Android met 150.000 applicaties nog maar half zo groot.

Zou het aantal realistisch zijn?

Via: Business Week

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.