Vooruitblik: dit kun je verwachten van het Google-event

Wouter Nijsen
3 oktober 2017, 19:07
3 min leestijd
Vooruitblik: dit kun je verwachten van het Google-event

Morgenavond om 18.00 uur gaat het Google-event van start, iets waar Android-gebruikers al een tijdje naar uit kijken. Maar wat gaat het bedrijf die avond precies aankondigingen? Een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

De meeste aandacht gaat tijdens het Made by Google-event uit naar de nieuwste Pixel-smartphones van Google, de Pixel 2 en Pixel 2 XL. De afgelopen weken verschenen al de meeste specificaties en waren de toestellen te zien op gelekte afbeeldingen. Qua uiterlijk lijken de telefoons op hun voorgangers, waarbij de Pixel 2 het compacte 5 inch-scherm behoudt. Interessanter is de Pixel 2 XL, die een nagenoeg randloos 6 inch-display heeft.

Google Pixel 2 foto's

De Google Pixel 2 wordt geproduceerd door HTC, terwijl LG de Pixel 2 XL voor zijn rekening neemt. Onder de motorkap zijn de smartphones identiek: ze beschikken over een Snapdragon 835-chip met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. De adviesprijzen zouden beginnen bij respectievelijk 649 en 849 dollar. Het is onduidelijk of de toestellen ook naar de Benelux komen. De originele Pixel en Pixel XL verschenen nooit officieel in ons land.

Het 5 inch-scherm van de Google Pixel heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, terwijl de Pixel 2 XL een resolutie van 2960 bij 1440 pixels heeft. Beide smartphones hebben een 12,3 megapixel-camera, usb-c-poort, vingerafdrukscanner aan de achterkant en zijn stof- en waterdicht.

Nieuwe versies van Google Home

Tijdens het Made by Google-event van vorig jaar werd de Google Home getoond, de stemgestuurde speaker die werkt met de Assistant. Volgens de laatste geruchten verschijnt er een kleinere, goedkopere versie van het apparaat: de Google Home Mini. De kleine speaker, die lijkt op een hockeypuck met stoffen bekleding, zou met 50 dollar een stuk goedkoper zijn dan de normale Home.

Bovendien zou Google werken aan een groter model met een touchscreen. De variant zou gebruikt kunnen worden om te videobellen en draait mogelijk op een aangepaste versie van Android. Hierdoor is er ondersteuning voor apps als Google Foto’s, YouTube en Netflix. Ook zijn er geruchten over een Google Home Max, een duurder model met hoogwaardig geluid dat moet kunnen concurreren met Apples HomePod.

→ Lees ook: Made by Google 2016: een jaar later

Daydream View en Pixelbook

Verder komt Google mogelijk met een nieuwe versie van de Daydream View. Deze virtual reality-bril, die is bedoeld voor Googles gelijknamige vr-platform, zou ietsjes duurder worden en verschijnen in nieuwe kleuren. Mogelijk worden nieuwe functies geïntroduceerd, maar het is nog onduidelijk welke dit zijn.

Wel lijkt vast te staan dat Google met een opvolger van de Chromebook Pixel komt, de zogeheten ‘Pixelbook’. De laptop, die je ook zou kunnen omtoveren tot tablet door het scherm om te klappen, wordt waarschijnlijk geleverd met een stylus. Het apparaat draait op Chrome OS en komt in drie opslagcapaciteiten: 128GB, 256GB en 512GB.

Andere aankondigingen

Verder verwachten we dat Google ook stilstaat bij het onlangs aangekondigde ARCore en krijgen we mogelijk oordopjes met Google Assistant-ondersteuning te zien. Daarnaast behoort een update voor Android Oreo (Android 8.1), tot de mogelijkheden. Wat voor nieuwe features op de planning staan is nog onbekend.

Naar welke aankondiging(en) van Google kijk jij vooral uit? Laat het weten in de comments hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu