De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Planet op MWC 2015: dit zijn onze verwachtingen

Redactie
28 februari 2015, 16:00
5 min leestijd
Android Planet op MWC 2015: dit zijn onze verwachtingen

Maandag 2 maart gaat het MWC 2015 van start, de grootste Europese beurs over mobiele technologie. Onder meer Samsung, HTC en Huawei doen hun nieuwste snufjes op het gebied van mobiele hard- en software uit de doeken. In deze vooruitblik zetten we onze verwachtingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Net als voorgaande jaren is er in aanloop naar het Mobile World Congress het nodige uitgelekt over onaangekondigde producten die we op de beursvloer waarschijnlijk voor het eerst zullen zien. Zo weten we bijvoorbeeld al  vrijwel zeker wat we mogen verwachten van de vlaggenschepen van Samsung en HTC.

Toch staat elk Mobile World Congress  weer garant voor de nodige verrassingen en ook dit jaar zal Android Planet afreizen naar Barcelona om daar live verslag van te doen. Voor het zover is hieronder onze  MWC 2015 verwachtingen per fabrikant. Lees je mee?

Samsung

galaxy s6 teaser

Samsung houdt, net als Huawei en HTC overigens, een grote persconferentie op 1 maart. De Samsung MWC 2015 livestream kan je volgen vanaf 18.30 uur.

Vorig jaar onthulde de fabrikant tijdens dit zogenoemde Unpacked-event onder meer de Galaxy S5 en Gear 2-smartwatch  en ook dit jaar verwachten  we veel vuurwerk. Sowieso presenteert Samsung de Galaxy S6, maar ook aankondigingen van een Edge- en Active-variant van het vlaggenschip worden verwacht. Begin januari lekte uit dat Samsung werkt aan een ronde smartwatch die is te besturen met een ring rondom het scherm. Maar of ook dit apparaat tijdens MWC 2015 wordt onthuld, is onduidelijk.

HTC

htc one m9 mwc 2015

HTC zal zijn nieuwe vlaggenschip eveneens op 1 maart onthullen. De HTC MWC 2015 livestream kan je vanaf 16.00 uur volgen.

We weten inmiddels over welke specs de HTC One M9 beschikt en hoe het toestel eruit gaat zien. Maar HTC gaat zondag nog meer nieuwe producten onthullen, waaronder mogelijk  een smartwatch (die overigens niet op Android Wear draait), een nieuwe versie van de HTC One M8 en een opgeblazen variant van de M9 met een 5,5 inch-scherm.  Vooral naar de smartwatch zijn we erg benieuwd, aangezien HTC herhaaldelijk heeft aangegeven niet een “me too” product uit te willen brengen. Kan de Taiwanese fabrikant echt met iets unieks komen?

Huawei

Huawei1

Huawei kondigde als eerste een persconferentie op 1 maart aan, al moest het bedrijf al snel  de aanvangstijd vervroegen toen ook Samsung en HTC besloten deze dag aan te grijpen voor hun presentaties. Wat de fabrikant precies  van plan is tijdens het MWC is onduidelijk. De afgelopen weken wezen  meerdere berichten erop dat de opvolger van de Huawei Ascend P7 pas in april wordt aangekondigd. Op het gebied van wearables kunnen we wel de aankondiging van een sportband en Android Wear-smartwatch verwachten. Laatstgenoemde heeft mogelijk 4G-ondersteuning, waardoor hij autonoom kan werken. Verder gaan geruchten dat Huawei een compactere Ascend Mate 7 onthult en een nieuwe tablet in de vorm van de MediaPad X2.

LG

lg smartphones lg magna

Net als vorig jaar zal LG geen uitgebreide persconferentie houden tijdens het MWC. De fabrikant kondigde wel al een viertal nieuwe midrange smartphones aan, waaronder de LG Magna. Op de beursvloer zullen we de vier betaalbare toestellen uitgebreid aan de tand voelen. Een aankondiging van de LG G4 verwachten we niet. Naar verwachting wil LG de smartphone in april op een apart evenement onthullen, om zo te voorkomen dat deze wordt ondergesneeuwd door de vlaggenschepen van Samsung en HTC.

Sony

sony-groot

Ook Sony zal geen vlaggenschip tijdens het MWC aankondigen. De Sony Xperia Z4 hoeven we voorlopig niet te verwachten, maar misschien kunnen we op de beurs wel aan de slag met een aantal nieuwe midrange toestellen van de fabrikant en de Xperia Z4 Tablet. Kort geleden dook een nieuwe 5,2 inch-smartphone van Sony op in een benchmarktest van GFXBench. Het toestel heeft redelijke specs en draait op Android 5.0 Lollipop. Mogelijk wordt het de opvolger van de Xperia M2 of Xperia T3, waarmee ook een zacht prijskaartje in de lijn der verwachting ligt.

Honor

honor holly groot

Honor grijpt het MWC 2015 aan om een update te geven van de koers die het Chinese telefoonmerk in het restant van dit jaar gaat varen.

Verder gaat het bedrijf drie nieuwe Android-toestellen aankondigen tijdens een persconferentie op 3 maart. Eén hiervan is mogelijk de Honor 6 Plus, een grotere versie van de Honor 6 die sinds eind 2014 verkrijgbaar is in Nederland.

Acer

Ook Acer zal enkele nieuwe smartphones en tablets onthullen, al is nog niet duidelijk om wat voor toestellen het gaat. Geruchten gaan dat de fabrikant  sowieso enkele  Windows-smartphones presenteert, maar of er ook nieuwe Android-modellen  tussen zitten, is onbekend. Zondagochtend zullen we het weten, want dan heeft Acer een persmoment gepland.

Kazam

kazam tornado

Ook het nieuwe, Britse telefoonmerk Kazam is tijdens het MWC 2015 aanwezig. Het bedrijf zal in Barcelona de opvolger van de Tornado 348 uit de doeken doen, momenteel de dunste smartphone ter wereld met een dikte van slechts 5,15 millimeter. De smartphones in de Tornado-reeks moeten op termijn ook in Nederland verkrijgbaar worden.

Motorola, Lenovo en Asus

asus zenfone 2 mini

Of en wat Motorola van plan is in Barcelona is niet bekend. De fabrikant maakt sinds vorig jaar deel uit van Lenovo, dus de kans is aanwezig dat we er niks van horen tijdens MWC. Lenovo was vorig jaar ruim vertegenwoordigd, maar of het bedrijf nu ook toestellen aankondigt die naar Europa komen, is onduidelijk.

Tot slot zal Asus waarschijnlijk de Zenfone 2 Mini officieel introduceren, een smartphone met een 5 inch-scherm en behoorlijke specs. Zo beschikt het toestel over Android Lollipop, 4G-ondersteuning en een 64-bit processor van Intel (Atom Z3580). De verwachte adviesprijs is met 150 dollar relatief  laag.

Naar welke aankondiging tijdens MWC 2015 kijk jij uit? Laat het ons weten in de comments!

Het laatste nieuws over het MWC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu