Voorverkoop Amazon Kindle Fire bijzonder goed van start

Redactie
5 oktober 2011, 12:09
1 min leestijd
Voorverkoop Amazon Kindle Fire bijzonder goed van start
Voorverkoop Amazon Kindle Fire bijzonder goed van start

De voorverkoop van de Amazon Kindle Fire tablet is meer dan goed begonnen. Cult of Android is in het bezit gekomen van officiële verkoopcijfers en hieruit blijkt dat de Kindle Fire al meer dan 250.000 keer is besteld in vijf dagen tijd. Gemiddeld worden er meer dan 2.000 Amazon-tablets per uur besteld, wat uitkomt op meer dan 50.000 exemplaren per dag. Als dit zo doorgaat komt Amazon uit op 2.5 miljoen voorbestellingen voor de Kindle Fire die vanaf 15 november daadwerkelijk geleverd gaat worden.

Toen de eerste iPad uitkwam werd deze meer dan 300.000 keer besteld op de eerste dag dat dit mogelijk was. In totaal werden in de eerste maand een miljoen iPads verkocht. Van de iPad 2 werden er in de eerste maand 2.5 miljoen exemplaren verkocht. Als de Amazon Kindle Fire dit tempo volhoudt haalt het zeker de iPad en wellicht ook de iPad 2 in qua verkoopcijfers. In vergelijking met de voorverkoopcijfers van andere Android-tablets is de Kindle Fire vooralsnog heer en meester en wellicht wordt het de eerste echte ‘iPad-killer’.

Lees verder na de advertentie.

Cult of Android is ook in het bezit gekomen van de eerste verkoopcijfers van de nieuwe Kindle eReaders. De Kindle Touch is 20.000 keer besteld, de duurdere Kindle Touch 3G 12.000 keer. Het is de eerste keer dat zulke cijfers over de Kindle eReaders naar buiten komen. Amazon houdt deze meestal geheim. Deze cijfers lijken wat tegen te vallen in vergelijking met de Kindle Fire. De Kindle Touch is echter nog niet beschikbaar, iets wat voor de nieuwe Kindle Classic wel geldt maar waar geen cijfers van bekend zijn.

Bron: Cult of Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu