De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: Gear VR-besturing via handbewegingen door EyeSight

Erwin Vogelaar
17 mei 2016, 20:23
2 min leestijd
Video: Gear VR-besturing via handbewegingen door EyeSight

EyeSight Technologies heeft een nieuwe manier bedacht om je handbewegingen te gebruiken voor het besturen van vr-ervaringen. Het werkt zowel met de Gear VR als Google Cardboard.

Lees verder na de advertentie.

Vr-besturing EyeSight

We hebben al veel geschreven over de verschillende virtualrealitybrillen op de markt. Zeker de goedkopere brillen, Google Cardboard en het iets duurdere Gear VR, maken ons enthousiast voor de toegankelijkheid van deze nieuwe technologie. Om de brillen zo goedkoop en toegankelijk mogelijk te houden, wordt er geen gamepad of iets dergelijks meegeleverd. Alle vr-ervaringen worden bestuurd door enkel je hoofd te bewegen of de knop op de bril zelf te gebruiken. Daar brengt EyeSight Technologies nu verandering in, zonder in te leveren op die belangrijke toegankelijkheid.

Met zowel Gear VR als Google Cardboard kijk je naar het scherm van een Android-toestel, dat in de bril geschoven is. Achterop dat toestel zit een camera die kan gebruikt worden. Daar heeft EyeSight deze technologie op gebaseerd, want de camera kan je handbewegingen registeren en doorzetten naar de vr-ervaring. In bovenstaande video zie je hoe dit eruit ziet. De gebruiker ziet in dit geval zijn handen op de achtergrond, maar dit is voor goed ontworpen vr-ervaringen natuurlijk niet nodig.

Voor veel vr-ervaringen is een uitgebreide besturing niet relevant. Voor wat er nu gemaakt wordt, draait het grootste gedeelte om puur rondkijken. Er is echter veel meer mogelijk. Kijk alleen al naar de brillen van HTC en Oculus, de Vive en de Rift. Deze dure brillen, die alleen te gebruiken zijn in combinatie met een krachtige  pc, bieden uitgebreide game-ervaringen, die ondertussen bestuurd worden via een gamepad of de speciale controllers, waarmee ook handbewegingen geregistreerd worden. Voor de Gear VR zijn er ook meer soorten games mogelijk, maar enkel als er ook vormen van besturing toegevoegd worden. Hopelijk zien gamemakers de technologie van EyeSight als een goede start om unieke Gear VR- en Cardboard-ervaringen te maken.

Bron: Sam Mobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu