De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

LG gaat virtual reality-bril meeleveren met de LG G3

Wouter Nijsen
9 februari 2015, 20:46
1 min leestijd
LG gaat virtual reality-bril meeleveren met de LG G3

LG gaat de LG G3 binnenkort leveren met een gratis virtual reality-bril. De VR for G3 is gebaseerd op Google Cardboard en kan op diverse manieren worden bediend.  

Lees verder na de advertentie.

VR for G3: speciale vr-bril voor de LG G3

VR for G3

LG maakt bekend een samenwerking te zijn aangegaan met Google om een virtual reality-bril te ontwikkelen voor de LG G3. De bril gaat de VR for G3 heten en wordt vanaf deze maand standaard met de G3  geleverd. De VR for G3 is gebaseerd op Google Cardboard, wat betekent dat het display van de smartphone fungeert als het scherm voor je ogen.

In tegenstelling tot Google Cardboard is VR for G3 niet gemaakt van karton, maar van plastic. Gebruikers hoeven de vr-bril dan ook niet zelf in elkaar te vouwen. De bril kan gebruikt worden in combinatie met de apps van Google Cardboard, al wordt er ook een eigen game (Robobliteration) als download meegeleverd.

Onderscheidend aan de VR for G3 is het gebruik van een speciale ring. Deze werkt samen met de gyroscoop van de LG G3 en maakt mogelijk om de bril te bedienen zonder hem aan te raken. Ook maakt de VR for G3 gebruik van de knoppen aan de achterkant van de smartphone. Dit betekent dat de speakers van het toestel beter benut kunnen  worden, wat voor een betere geluidskwaliteit zorgt.

LG heeft nog niet bekendgemaakt voor welke landen de actie geldt. Het is dus nog onduidelijk of we straks in Nederland en België met de vr-bril aan de slag kunnen. Ook weten we nog niet of de VR for G3 ook los te koop zal zijn.

Het laatste nieuws over LG

Bron: LGNewsroom
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3
LG G3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu