HTC: ‘Virtual reality haalt smartphonemarkt binnen vier jaar in’

Erwin Vogelaar
27 april 2016, 15:00
1 min leestijd
HTC: ‘Virtual reality haalt smartphonemarkt binnen vier jaar in’

HTC zit met de HTC Vive succesvol op de virtual reality-golf en ziet nu al de smartphonemarkt achter zich. Laatstgenoemde wordt volgens het bedrijf binnen vier jaar ingehaald.

Lees verder na de advertentie.

HTC vr smartphones

Dit blijkt uit een interview van Sina met Wang Tsung-ching, hoofd HTC Vive in China. Aangezien de smartphone de pc binnen vijf jaar heeft ingehaald en de vraag naar nieuwe smartphones op dit moment daalt, zouden vr-brillen de volgende grote technologie op de markt zijn. In zo’n vier jaar moet de vr-markt zo groot zijn, dat het de smartphonemarkt inhaalt.

vr smartphones

Om de groei van virtual reality verder te bevorderen, is HTC een ‘Accelerator Program’ gestart, getiteld Vive X. Met Vive X investeert het bedrijf 100 miljoen dollar in nieuwe innovatieve vr-projecten. Vive X zal in Peking, San Francisco en Taipei geplaatst worden, maar aan de projecten die er uit komen hebben we wereldwijd wat. “Virtual reality verandert de wereld, maar omdat effectief te doen moet er een gezond ecosysteem bestaan om uit te breiden naar de massamarkt”, stelt HTC-ceo Cher Wang.

De HTC Vive lijkt een geslaagde zet van HTC. Het bedrijf heeft het nog steeds erg  moeilijk op de smartphonemarkt, maar de Vive lijkt op dit moment dé geavanceerde bril te zijn om virtual reality mee te ervaren. Bij de bril worden speciale controllers en sensors geleverd, waardoor de bewegingen van spelers naar games worden vertaald. De Rift van Oculus is de grote concurrent van de HTC Vive. Deze vr-bril krijgt later ook het zogenoemde ‘room scale’ voor de registratie van bewegingen, waardoor de twee brillen recht tegenover elkaar staan op de markt.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu