Vroege keuring suggereert snelle Samsung Galaxy S9-release

Thomas Haenen
29 december 2017, 12:00
2 min leestijd
Vroege keuring suggereert snelle Samsung Galaxy S9-release

Samsungs volgende vlaggenschip ligt mogelijk een stuk eerder dan verwacht in de winkels. De Galaxy S9 is nu al getest door Amerikaanse keuringsinstanties, vroeger dan voorgaande jaren.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijk vroege Galaxy S9 release

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zijn goedgekeurd voor verkoop door de FCC, zo ontdekte Droid-Life. De FCC is een Amerikaans overheidsorgaan dat onder andere de netwerkopties van toestellen test voordat ze in de Verenigde Staten verschijnen. Dat Samsungs nieuwe smartphones zijn gekeurd, is op zich geen opmerkelijk nieuws: het overgrote deel van alle toestellen passeert de keuringsinstantie probleemloos.

Samsung Android Oreo-updates

Wel opvallend is de timing. De Samsung Galaxy S9 is namelijk een stuk vroeger gekeurd dan zijn voorgangers. Zo werd de Galaxy S8 in maart van dit jaar gekeurd, gevolgd door een release in april. Ook bij de Galaxy S7 werd een release in maart 2016 voorafgegaan door een keuring in februari van dat jaar. Bij zowel de Galaxy Note 7 als Note 8 zat er ook een maand tussen de keuring en de release.

Meer over de Samsung Galaxy S9

Mocht Samsung vasthouden aan dat patroon, dan ligt de Galaxy S9 mogelijk al eind januari in de winkels. Dat zou één van de vroegste releases voor een Galaxy S-smartphone ooit zijn. Het is echter maar de vraag of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. Eerdere geruchten spraken nog over een aankondiging in februari, waarna het toestel vanaf maart te koop is. Een vroege keuring is immers geen garantie dat de S9 daadwerkelijk al snel in de winkels belandt.

Volgens de laatste geruchten is het design van de Galaxy S9 vrijwel identiek aan de Galaxy S8. Wel zijn de randen aan weerszijden van het scherm nog iets kleiner gemaakt, en van stereospeakers voorzien. De vingerafdrukscanner achterop zit nu bovendien niet naast, maar onder de camera. Ook de koptelefoonaansluiting wordt behouden, zo werd onlangs duidelijk.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu