‘Samsung Galaxy S10 heeft drie camera’s, scanner in het scherm’

Thomas Haenen
13 november 2018, 13:24
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10 heeft drie camera’s, scanner in het scherm’

De Samsung Galaxy S10 ziet pas begin 2019 het levenslicht, maar betrouwbare bronnen beginnen nu al de eerste details te delen over het scherm, de camera’s en software.

Lees verder na de advertentie.

Vroege Samsung Galaxy S10 geruchten opgedoken

Samsung stopt drie camera’s achterop de Galaxy S10, zo claimt Evan Blass. De doorgaans zeer betrouwbare telecominsider zegt de eerste details over de nieuwe smartphone te hebben bemachtigd. De primaire lens wordt aangevuld met een groothoeklens (om panorama’s te schieten) en een telelens (voor optische zoom). Ook op de Huawei Mate 20 Pro, die tevens over drie camera’s beschikt, worden de extra lenzen daarvoor gebruikt.

De Koreaanse fabrikant heeft het standaardmodel van zijn populairste smartphone nog nooit voorzien van meerdere camera’s. De Galaxy S9, die begin dit jaar verscheen, moet het slechts met een enkele lens doen. Alleen de duurdere Galaxy S9 Plus heeft twee camera’s. Dat terwijl vrijwel elke concurrent zijn vlaggenschip inmiddels van twee of meer camera’s voorziet.

Samsung Galaxy S10 Mini specificaties

Nieuw ontwerp met zwart gaatje

Volgens Blass heeft de smartphone bovendien een opvallend nieuw ontwerp waarbij de selfiecamera in het scherm zit. Het bedrijf gaf onlangs al een voorproefje van deze ‘Infinity-O’-schermen. Bovenaan het beeld zit dan een klein zwart gaatje voor de de selfiecamera. De vingerafdrukscanner wordt in het beeld gestopt.

De Samsung Galaxy S10 loopt op Android Pie, zo geeft Blass aan. Wel wordt het toestel voorzien van de nieuwe One UI die Samsung onlangs presenteerde. De Samsung Galaxy S10 wordt waarschijnlijk eind februari officieel onthuld, op het Mobile World Congress in Barcelona.

Deze week doken ook enkele geruchten op over een goedkopere, mogelijk kleinere variant van de Galaxy S10. Bij deze Galaxy S10 Mini zou de selfiecamera ook in het scherm zelf zitten. Dit toestel krijgt echter geen gebogen, maar een plat beeld. Het toestel wordt volgens bronnen enkele honderden euro’s goedkoper dan de gewone Galaxy S10, maar beschikt over vrijwel dezelfde krachtige hardware.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Bron afbeelding: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu