Vroege versie van Adobe AIR voor Android beschikbaar

Redactie
4 juli 2010, 11:54
1 min leestijd
Vroege versie van Adobe AIR voor Android beschikbaar
adobe air

Adobe Air is een tool waarmee ontwikkelaars gemakkelijk applicaties kunnen maken, die op meerdere platformen draaien (waaronder Android). Er is nu een vroege versie van deze tool gelekt, geschikt voor Android 2.1 en 2.2. Er zit ook de mogelijkheid in om tussen twee apparaten te communiceren, dus het bedienen van je Android-toestel vanaf een ander toestel wordt dan ook mogelijk. Momenteel zitten er nog wat bugs in, maar de vroege versie geeft wel een indruk wat er allemaal mogelijk is.

Twee voorbeelden van apps die je alvast kunt downloaden om het uit te proberen: Shakpes en TinyDotedit (zie afbeeldingen hieronder).

Lees verder na de advertentie.

air-apps

Een paar andere voorbeelden: QubeStack (een 3D Tetris-spelletje), Pogz (een spel met omlaagvallende balletjes) en Reversi (het bekende bordspel). Er is al een officiële webpagina van Adobe waarin wordt uitgelegd wat Adobe AIR is en hoe je eraan komt. Officieel moet je je inschrijven voor het Android prerelease-programma om ermee te kunnen testen. Ontwikkelaars kunnen met AIR nieuwe code schrijven of bestaande webcode hergebruiken om applicaties te maken. De afkorting staat voor Adobe Integrated Runtime.

Adobe heeft ook nog iets officieels aangekondigd: ze werken aan de geplande release een nieuwe versie van het Flex framework voor het bouwen van webapplicaties. Daarin zal het bouwen van mobiele applicaties voortaan ook zijn opgenomen. Adobe was eigenlijk van plan om een apart onderdeel van het Flex framework te ontwikkelen, met codenaam Slider. Deze zou speciaal zijn toegesneden op mobiele apps. Maar omdat de prestaties van smartphones steeds omhoog gaan en de Adobe runtimes op deze apparaten prima werken, hebben ze besloten om het binnen Flex te houden. Flex maakt gebruik van Flash Player en Adobe AIR. De nieuwe versie van Flex komt later dit jaar beschikbaar.

Downloaden: Adobe Air for Android (.apk)

Categorie: Firmware
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's