De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vsenn: Finse startup bouwt ook modulaire Android-smartphone

Redactie
7 november 2014, 12:03
1 min leestijd
Vsenn: Finse startup bouwt ook modulaire Android-smartphone

Niet alleen Google houdt zich bezig met een modulaire smartphone, ook de Finse startup Vsenn heeft aangekondigd aan een smartphone te werken waar je zelf de onderdelen van kunt aanpassen en vervangen. Vsenn is daarbij opgericht door een ex-medewerker van Nokia X, de veelbelovende Android-visie binnen Nokia dat verdween na de overname door Microsoft.

Lees verder na de advertentie.

Er is nog niet heel veel bekend over de smartphone van Vsenn, maar de modulaire smartphone zou de gebruiker die onderdelen laten vervangen: de camera, accu en chip/RAM. Deze modules, die je hoogstwaarschijnlijk via Vsenn kunt kopen, zijn te upgraden. Op dit moment zijn deze drie modules ook de onderdelen die op dit moment het snelst worden verbeterd.

Vsenn

Een ander belangrijk onderdeel van de modulaire smartphone is de mogelijkheid om het uiterlijk van de telefoon naar eigen wens aan te passen. Dat kan via verwisselbare achterkantjes, waarmee je een eigen look kunt creëren. Ook biedt Vsenn voor vier jaar updates aan – en dat is lang in de huidige smartphonewereld. Daarmee zou de smartphone vier jaar up-to-date blijven. En mocht ‘ie iets trager worden, dan vervangen je gewoon de chipmodule.

Verder zou Vsenn de smartphone wereldwijd gaan verkopen, waarbij de smartphone in alle delen van de wereld moet werken. Ook biedt de Finse startup “sterke mobiele beveiliging”, waarbij het data op de smartphone gaan versleutelen en de Vsenn-koper gratis toegang krijgt tot het VPN-netwerk en de cloud van het Finse bedrijf.

Een prijs, releasedatum of zelfs foto van de modulaire smartphone van Vsenn is nog niet door het bedrijf gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu