De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waar wonen de meeste Market-piraten?

Redactie
27 augustus 2010, 9:49
1 min leestijd
Waar wonen de meeste Market-piraten?
piraat

Benieuwd in welk land de meeste mensen illegale Android-apps downloaden? De ontwikkelaar van de applicatie Screebl Pro heeft een kaart gemaakt, waarop te zien is waar de meeste piraten wonen. De app is in negentig dagen tijd in totaal 8.659 keer geïnstalleerd. Daarvan waren slechts 2.831 exemplaren eerlijk gekocht in de Android Market. Dit betekent dat twee derde van de mensen de applicatie op een illegale manier in handen kreeg.

In geen enkel land, behalve Japan, zijn er meer eerlijke kopers dan piraten. Vooral in Spanje is de situatie ernstig: 89% van de Spanjaarden heeft de app Screebl Pro gedownload, 11% kocht de applicatie eerlijk in de Android Market. En wat te denken van de Australiërs? Van de geïnstalleerde applicaties was slechts acht procent eerlijk gekocht.

Lees verder na de advertentie.

Nederland doet mee in de top: 76% haalde een APK’tje van het internet, 24% kocht Screebl Pro via Google Checkout. De ontwikkelaar heeft geen gegevens van België.

Vreemd genoeg zijn er in Japan geen piraten. De applicatie Screebl Pro is in dat land niet één keer illegaal gedownload. Heeft dit met de cultuur te maken?

De ontwikkelaar noemt het opvallend dat zijn applicatie vaak illegaal wordt gedownload in landen met volledige toegang tot de Android Market. En dat terwijl het in deze landen mogelijk is om de app op legale manier binnen te halen.

Hieronder de wereldkaart en de tabellen.

piraterij android kaart
piraterij android kaart
piraterij android kaart
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu