De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom het Samsung importverbod voor de consument niets uitmaakt

Redactie
10 augustus 2013, 12:34
1 min leestijd
Waarom het Samsung importverbod voor de consument niets uitmaakt
Samsung importverbod

Samsung heeft in een rechtszaak van Apple verloren. Apple klaagde het Zuid-Koreaanse bedrijf een flinke tijd geleden aan vanwege de vermeende schending van vier patenten. Na een lange rechtszaak heeft Apple gelijk gekregen: Samsung maakt gedeeltelijk inbreuk op twee Apple-patenten. Dit betreft een patent dat beschrijft hoe de gebruiker een telefoon via een touchscreen bestuurt en hoe een apparaat de verbinding met een koptelefoon herkent.

De uitspraak van de Internationale Handelscommissie (ITC) verbiedt de Amerikaanse import van enkele oudere Samsung-toestellen die niet meer worden gefabriceerd en nog maar in zeer, zeer kleine aantallen worden verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Verleden tijd

Het Samsung importverbod geldt voor de Galaxy S 4G, Galaxy Tab, Galaxy Tab 10.1 en een paar andere toestellen uit 2010 en 2011. Apparaten die niemand meer koopt en velen al niet meer gebruiken. Dit gebeurt vaker bij oudere toestellen: de ene partij wordt na de release van de toestellen aangeklaagd, daar gaat een lange tijd overheen en voordat de uitspraak er is, zijn de toestellen alweer grotendeels verleden tijd.

Het is echter wel mogelijk dat de ban op oudere producten door Apple ook gebruikt wordt om nieuwere apparaten te verbieden.

De patentoorlogen worden steeds groter en breder. Bedrijven halen alles uit de kast om hun positie te versterken. En dat fabrikanten moeten innoveren en op andere manieren hun marktaandeel moeten zien te behouden, wordt door dergelijke voorbeelden voor veel techbedrijven – hopelijk – steeds duidelijker.

Meer over de patentoorlog staat op mijn persoonlijke blog.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu