Waarom is het nieuwe HTC Sense niet backwards compatible?

Redactie
16 september 2010, 12:07
1 min leestijd
Waarom is het nieuwe HTC Sense niet backwards compatible?
HTC Desire HD en Z

Het nieuwe HTC Sense is niet backwards compatible met oudere HTC-toestsellen. Dit houdt in dat gebruikers met een HTC Desire geen update ontvangen. Zij zullen niet in staat zijn om HTCSense.com te gebruiken en van de nieuwste mogelijkheden van Sense te profiteren. Dit is opvallend, want qua prestaties komt de Desire overeen met de Desire HD en de Desire Z. Op grafisch gebied zijn er geen wegversperringen. Maar waarom kiest HTC dan niet voor HTC Sense 2 op de Desire?

Mark Moons noemde tijdens het HTC Launch Event ‘beveiligingsproblemen’ als belangrijkste reden om het nieuwe Sense niet naar de Desire te verhuizen. “Het vernieuwde Sense kan zorgen voor beveiligingslekken op de HTC Desire. Daarom kiezen wij er niet voor om Sense op de Desire te zetten.”

Lees verder na de advertentie.

Heeft het niet te maken met commerciële belangen? Door het nieuwe Sense alleen op de nieuwste telefoons te installeren, zal dit de verkoop van de Desire Z en Desire HD een gezonde impuls geven. “Nee hoor, er is geen sprake van commerciële belangen”, antwoordt Moons. “Het heeft allemaal te maken met de beveiling van de Desire.”

Met de vernieuwde HTC Sense is het mogelijk om je telefoon op afstand te volgen, navigatiekaarten offline te downloaden en je foto’s te bewerken. Er zijn nieuwe widgets en gecombineerde e-mailinboxen. Vergeet ook niet de mogelijkheid om HD-video’s met een speciaal doosje (daarover later meer) door te sturen naar jouw HD-televisie.

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Spotlight: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire
HTC Desire
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's