Placeholder

Advertentienetwerk Admob was benieuwd waarom mensen een tablet kopen en stelde een aantal vragen aan een panel van 1430 mensen. De meeste mensen (84%) gebruiken een tablet om games te spelen. Ongeveer 78% van de ondervraagden heeft een tablet nodig om informatie te zoeken. Ook e-mails bekijken of versturen (74 procent), nieuws lezen (61 procent) en een sociaal netwerk gebruiken (56 procent) blijken populaire bezigheden. Minder populair zijn video’s en muziek bekijken of beluisteren (51 procent), e-boeken lezen (46 procent) en online winkelen (42 procent).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Van de 1430 ondervraagden gebruikt 68 procent een tablet meer dan één uur per dag. De meeste mensen gebruiken een tablet thuis (82%). Elf procent heeft een tablet nodig op zijn werk, zeven procent gebruikt een tablet onderweg.

Is de tablet een pc-vervanger? Nee! Slechts 28 procent van de ondervraagden gebruikt een tabletcomputer als hoofdcomputer. Toch is de tijd achter de PC flink gedaald bij 77 procent van de mensen met een tablet. Logisch, want veel taken voeren mensen niet meer uit op een personal computer, maar op een tablet.

Via: Frandroid

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.