De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Wachtwoorden Android binnenkort beter beheerd via Open YOLO

Erwin Vogelaar
4 augustus 2016, 19:30
2 min leestijd

Google heeft samen met Dashlane ‘Open YOLO’ aangekondigd, dat staat voor You Only Login Once. Het is een open API voor app-makers, waardoor apps makkelijker en veiliger toegang krijgen tot je wachtwoorden.

Lees verder na de advertentie.

Wachtwoorden Android

Wachtwoorden blijven een probleem. Hoewel er verschillende wachtwoordbeheerders zijn, is de huidige situatie nog niet ideaal. Voornamelijk omdat die wachtwoordbeheerders nog niet goed samenwerken met alle verschillende apps op je Android-toestel. Daar gaat nu verandering in komen, want Google werkt samen met wachtwoordmanager Dashlane aan de open API ‘Open YOLO’. YOLO is een wat ongelukkige verwijzing naar de inmiddels niet meer zo populaire afkorting voor ‘you only live once’, maar staat in dit geval voor ‘you only login once’.

wachtwoorden android

Google gaat niet een poging doen om met een eigen app de verschillende populaire wachtwoordbeheerders te vervangen, want het bedrijf wil juist met ze samenwerken. Met Open YOLO kunnen Android-apps namelijk toegang krijgen tot wachtwoorden die opgeslagen zijn in de beheerder die je al gebruikt, om je vervolgens zonder moeite en met alle veiligheid in te loggen.

“Google heeft in de gaten dat miljoenen consumenten en bedrijven gebruik maken van wachtwoordbeheerders om niet alleen hun wachtwoorden en persoonlijke data te beschermen, maar ook om snelle, veilige account logins uit te voeren op verschillende apparaten”, stelt Malaika Nicholas van Dashlane. Daarom werken de twee bedrijven samen om deze apps beter te laten werken.

Dashlane is zelf ook een wachtwoordbeheerder en het bedrijf zorgt samen met Google voor de ontwikkeling achter de API. Tevens werken ze samen met de bedrijven achter de populairste wachtwoordbeheerders, zodat je niet Dashlane zelf hoeft te gebruiken. Waarschijnlijk zal de API dus ook gaan werken met apps als LastPass en 1Password. Aanvankelijk zal Open YOLO enkel gebruikt worden op Android, maar later worden er ook andere platformen toegevoegd.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu