De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Wake-up Call: Aankondiging Android 2.3 vandaag?, PC World stopt met verkoop Folio 100

Redactie
15 november 2010, 8:11
2 min leestijd
Wake-up Call: Aankondiging Android 2.3 vandaag?, PC World stopt met verkoop Folio 100
wake-up-call

Kondigt Google vandaag Android 2.3 aan?, PC World stopt met de verkoop van de Toshiba Folio 100 en T-Mobile G2 (HTC Desire Z) overklokt naar 1,9 GHz. Het is vandaag maandag 15 november 2010, de tijd is 8:10 uur, het wordt een lichtbewolkte herfstdag met een middagtemperatuur van 9 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Kondigt Google vandaag Android 2.3 aan?

peperkoek

Er gaan geruchten rond dat Google vandaag tijdens de officiële start van de Web 2.0 Summit in San Francisco Gingerbread (Android 2.3) aankondigt. Android 2.3 introduceert waarschijnlijk twee nieuwe grote functies: videobellen en VoIP-bellen. De notificatiebalk is aangepast, er zijn nieuwe iconen, nieuwe scrolleffecten en meer groene accenten. De afgelopen weken druppelden er meer berichten binnen over Gingerbread. Zo plaatste Google een gigantische peperkoekman voor het hoofdkantoor. Daarnaast lekte er vrijdag een foto uit van een heleboel peperkoeken met de mededeling “our cafes are baking something sweet”. Wordt het wachten vandaag beloond?

PC World stopt met de verkoop van de Toshiba Folio 100

toshiba-100

Aangezien veel mensen problemen ondervinden met de Toshiba Folio 100 stopt PC World met de verkoop van deze tabletcomputer. Op internet verschenen al veel klachten over de Folio 100. De kwaliteit van de tablet is blijkbaar niet zo hoog als die van de iPad of Samsung Galaxy Tab. PC World ontving veel exemplaren terug en besloot de tabletcomputer uit de webshop te halen. De Folio 100 heeft een touchscreen met een grootte van tien inch, een resolutie van 1024 bij 600 pixels en sommige modellen kunnen verbinding maken met een 3G-netwerk. De Folio 100 draait op Android 2.2 en bezit een krachtige Tegra 2-chip van Nvidia.

T-Mobile G2 (HTC Desire Z) overklokt naar 1,9 GHz

Een Android-gebruiker op het forum van XDA-developers is erin geslaagd om de T-Mobile G2 flink te overklokken. Deze telefoon, die vergelijkbaar is met de HTC Desire Z, heeft een MSM7230-chip met een kloksnelheid van 800 Mhz. Met de speciale kernel is het mogelijk om de processor van de G2 te overklokken naar 1,9 GHz zonder dat de telefoon minder stabiel wordt. Download de kernelcode op de website van XDA-developers. Let op: zorg dat je de instructies voor de tijd goed leest. Zo heb je SetCPU (via AppBrain) nodig om de processor te boosten. Zoals altijd staan wij van Android Planet niet in voor de gevolgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire Z
HTC Desire Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's