Wake-up Call: Android 2.3 en 3.0.1 duiken op, Google Maps 4.6: real-time Latitude

Redactie
29 oktober 2010, 7:15
2 min leestijd
Wake-up Call: Android 2.3 en 3.0.1 duiken op, Google Maps 4.6: real-time Latitude
wake-up-call

Android 2.3 en 3.0.1 duiken op in statistieken, Google Maps 4.7: real-time Latitude-updates, Trick or Tracker: volg je kinderen tijdens Halloween en Opera Mini krijgt een update. Het is vandaag vrijdag 29 oktober 2010, de tijd is 7:15 uur, het wordt vandaag een lichtbewolkte herfstdag met een middagtemperatuur van 14 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Android 2.3 en 3.0.1 duiken op in statistieken

Websites gebruiken verschillende programma’s om statistieken bij te houden, oftewel om te kijken hoeveel bezoekers er op de site komen. Eén zo’n programma is Google Analytics. In Google Analytics is precies met welk besturingssysteem iemand een website bezoekt. Diverse Amerikaanse Android-websites worden op dit moment bezocht via Android 2.3 en Android 3.0.1, zo blijkt uit gegevens van Analytics. Dit is een teken dat Google druk bezig is met het testen van beide besturingssystemen. Wij gokken dat Android 2.3 Gingerbread is en Android 3.0.1 Honeycomb. Wanneer volgt de officiele aankondiging?

Google Maps 4.6: real-time Latitude-updates

web-reviews

Google blijft bezig met het verbeteren van applicaties. Eerder deze week was YouTube aan de beurt en nu is er een nieuwe versie van Google Maps verschenen. Stel, je hebt Android 2.2, dan bevat Maps 4.7 een experimentele ‘real-time update’-optie voor Latitude-gebruikers. Hierdoor krijg je nog sneller informatie over waar mensen zijn. Daarnaast is het vinden van plaatsen, zoals restaurants en cafe’s, aangepast in de stijl van de desktopversie van Google Places.

Trick or Tracker: volg je kinderen tijdens Halloween

trick-track

Heb je kinderen en gaan zij tijdens Halloween langs de deuren om snoep te verzamelen? Zorg dan dat je Trick or Tracker downloadt! De applicatie verzendt iedere vijftien minuten de huidige locatie van de telefoon. Handig als je kinderen het huis van een onbekende buur betreden. Zo voelt het een stuk veiliger om kinderen ‘s avonds de straat op te sturen. Trick or Tracker komt in twee versies: een gratis versie (die na Halloween verloopt) en een versie van 10 dollar, die altijd geldig is.

Opera Mini krijgt een update

Een nieuwe versie van de browser Opera Mini is verschenen. De update is niet groot, maar bevat wel een aantal verbeteringen. Zo is het mogelijk om de grootte van letters aan te passen, is de invoermethode verbeterd voor gebruikers met een X10 Mini en X10 Mini Pro en daarnaast is de applicatie nu stabieler. Downloaden? Scan de QR-code hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu