De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Wake-up Call: Android Market krijgt langere app-omschrijvingen, Nexus S ontleed, Appoke wordt socialer

Redactie
17 december 2010, 13:33
3 min leestijd
Wake-up Call: Android Market krijgt langere app-omschrijvingen, Nexus S ontleed, Appoke wordt socialer

Vandaag een iets latere Wake-up Call dan je van ons gewend bent, vanwege de vakantie van hoofdredacteur Tim. In deze Wake-up Call: Google lost een aantal beperkingen in de Android Market op, de Nexus S blijkt een macro-modus te hebben en iFixit heeft de Nexus S uit elkaar geschroefd. Daarnaast kreeg de alternatieve softwareshop Appoke een flinke update. Het is vandaag vrijdag 17 december 2010, de tijd is 13:15 uur, het wordt een sneeuwrijke winterdag met vanochtend maar liefst 275 kilometer file, NS-storingen bij Rotterdam en Utrecht en tientallen vluchten op Schiphol die zijn afgelast. Dit is je After Lunch Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Langere omschrijvingen in Android Market

Google heeft onlangs de vernieuwde Android Market onthuld. We noemden toen al de drie belangrijkste hoogtepunten van de nieuwe Android Market: snelle downloads, betere ondersteuning voor tablets en alle informatie op één pagina. Maar er komen nog meer veranderingen aan: uit de Developer Console blijkt dat de ontwikkelaars vanaf nu meer informatie kwijt kunnen. De Developer Console is de interface waarmee ontwikkelaars nieuwe apps kunnen klaarzetten voor de Market. Een veelgevraagde wens komt nu in vervulling: de omschrijvingen van apps zijn niet langer 325 karakters, maar worden uitgebreid naar 4.000 karakters. Ook krijgen de ontwikkelaars ruimte om 500 karakters te vullen voor recente wijzigingen.

Bij het bekijken van een app in de Android Market is het nu vaak nog onduidelijk wat de laatste wijzigingen waren. Is er een update van een app, dan moet je de nieuwe en oude versie naast elkaar leggen om te zien wat er precies is gewijzigd. Met deze vernieuwingen lijkt dat nu eindelijk opgelost: de ontwikkelaars hoeven zich niet te beperken tot een paar regels en ze kunnen fatsoenlijke releasenotes toevoegen.

android-market-omschrijving

Nexus S geroot en binnenstebuiten gehaald door iFixit

nexus s teardown

iFixit is een bedrijf dat nieuwe producten uit elkaar schroeft, om te kijken welke onderdelen er zijn gebruikt. Niet uit vernielzucht, maar ze pakken het zeer nauwgezet en met kennis van zaken aan. Doel is om te kijken of de beloofde chips en andere componenten daadwerkelijk volgens de specificaties van de fabrikant aanwezig zijn en om te kijken welke ‘geheime’ onderdelen de fabrikant in het apparaat heeft verstopt. Deze keer heeft iFixit de Nexus S onder handen genomen. Echte verrassingen zijn er niet gevonden.

De Nexus S teardown is te vinden bij iFixit. Aanvullend daarop blijkt de Nexus S ook al te zijn geroot. Android-hacker Koush is erin geslaagd om Clockwork Recovery te laten draaien. Een uitgebreide instructie is te vinden bij XDA Developers.

Nexus S heeft macrostand voor foto’s

Nog meer nieuws over de Nexus S. De camera blijkt te beschikken over een macro-mode zodat je close-up foto’s kunt maken. De functie is standaard aanwezig in Gingerbread en dus niet afhankelijk van de skin of de aanpassingen die de fabrikant heeft gedaan. Je telefoon wordt er niet meteen een professionele DSLR van, maar met deze kleine verbeteringen word je telefooncamera voor dagelijks gebruik steeds veelzijdiger.

nexus s macro foto

PayPal en sociaal netwerken bij Appoke

appoke app

Een tijdje geleden schreven we over Appoke, een alternatief voor de Android Market, waar momenteel meer dan 1.000 applicaties te vinden zijn. Via Apppoke kun je voortaan via PayPal betalen, zowel via de website als via de mobiele app. Appoke heeft ook een overeenkomst gesloten met Stream TV Network, producent van de eLocity-tablets. Appoke is voortaan standaard voorgeïnstalleerd op al deze apparaten. Een andere vernieuwing is dat er een koppeling met sociale netwerken is gemaakt. Je kunt vrienden nu makkelijker terugvinden aan de hand van hun Twitter- of Facebooknaam. Ook kun je vrienden op deze manier uitnodigen, om makkelijker apps uit te wisselen. Bij Appoke kun je de activiteiten van je vrienden volgen via een nieuwsfeed. Ook kun je zien welke apps je vrienden geïnstalleerd hebben en leuke apps bij ze aanbevelen.

Ga naar http://appoke.com/apk op je Android-toestel om de app te downloaden of klik op onderstaande QR-code.

qrcode appoke
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Nexus S
Samsung Nexus S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu