Wake-up Call: ASUS breekt met Garmin, PayPal in de Market en Gameloft maakt Galaxy Tab-games

Redactie
26 oktober 2010, 10:45
3 min leestijd
Wake-up Call: ASUS breekt met Garmin, PayPal in de Market en Gameloft maakt Galaxy Tab-games
wake-up-call

ASUS en Garmin stoppen met het samen maken van navigatietelefoons, Google lijkt voorbereidingen te treffen om betalingen met PayPal in de Android Market te introduceren en bij Gameloft gaan drie games aanpassen voor de Samsung Galaxy Tab. Het is vandaag dinsdag 26 oktober 2010, de tijd is 10:45 uur, het wordt vandaag een koude herfstdag met een middagtemperatuur van 9 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Breuk tussen ASUS en Garmin

Asustek heeft bevestigd dat ze uit de samenwerking Garmin-ASUS stappen. Twee jaar geleden kondigden beide bedrijven aan dat ze een samen mobiele telefoons met gps-functie zouden ontwikkelen. Maar de toestellen zijn nooit populair geweest en de combo kreeg concurrentie van navigatie-applicaties voor smartphones.

garmin nuvi

De samenwerking was bedoeld om te kijken of consumenten bereid zijn om een persoonlijk navigatie-apparaat te kopen waarmee je toevallig ook nog kunt bellen. Die vraag is inmiddels beantwoord: mensen willen een smartphone. Dat je ermee kunt navigeren is mooi meegenomen, maar komt niet op de eerste plaats. Vandaag zullen meer details over de plannen bekend worden gemaakt. De samenwerking loopt nog door tot januari 2011. Het lijkt erop dat het een vriendschappelijke scheiding wordt: ASUS en Garmin zijn nog wel van plan samen te blijven werken, maar tot gezamenlijke toestellen zoals de Garmin Asus Nüvifone A10 zal het niet meer komen.

PayPal-betalingen komen naar Android Market

Het is al vaker ter sprake gekomen: ooit zitten we niet langer aan Google Checkout vast, maar kunnen we betalen met PayPal in de Android Market. Bij Phandroid hebben ze in de backoffice voor ontwikkelaars nu een optie gevonden om een PayPal-account te koppelen. De site concludeert dat Google het raamwerk heeft ingericht en op elk moment de schakelaar kan omzetten. Hopelijk wordt het daarmee eindelijk mogelijk voor mensen die geen creditcard hebben of in een land wonen waar de betaalde Android Market nog niet ondersteund wordt, om apps te kopen. Gelukkig kunnen de Belgische Android-gebruikers sinds begin oktober al betaalde apps kopen – mits ze beschikken over een creditcard.

paypal market

Gameloft maakt games voor Galaxy Tab

nova galaxy tab

Gameloft heeft aangekondigd dat ze de snellere grafische processor van de Galaxy Tab flink aan het werk gaan zetten in een serie games. Het Franse gamebedrijf gaat de titels Asphalt 5 HD (autoracen), N.O.V.A. HD (schietspel) en Let`s Golf! HD (golfspelletje) aanpassen voor het 7-inch scherm van de Galaxy Tab. Uiteindelijk zouden alle Android HD-games wel eens omgezet kunnen worden, zo blijkt uit een afbeelding op Gameloft’s Twitter-pagina. De verkoop zal net als voorheen verlopen via de eigen website en niet via de Android Market. Dat houdt in dat je je telefoonnummer moet invullen waarna je een sms-bericht met downloadlink krijgt. In de VS levert dat nog problemen op omdat je met de Amerikaanse Tab niet kunt bellen (en dus ook geen sms-berichten kunt ontvangen).

PopCap werkt aan Android-games

PopCap is een van de bekendste makers van casual games, maar ze hebben tot nu toe nog geen games voor het Android-platform uitgebracht. Toch zijn ze van plan om games uit te brengen, In een Twitter-berichtje beloofden ze:

popcap_android

Een datum of welke titels er beschikbaar komen is nog steeds niet bekend. Wel kondigde PopCap een paar uur eerder aan dat ze Bejeweled LIVE op Windows Phone 7 gaan uitbrengen. De Android-gamers zitten voorlopig nog even met vragen. PopCap heeft al een tijdlang een onderdeel ‘Android’ op de site, maar die blijft voorlopig nog leeg.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's