De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wake-up Call: CES 2011 begint vandaag; Microvision bouwt telefoon met ingebouwde beamer

Redactie
6 januari 2011, 7:55
2 min leestijd
wake-up-call

Vandaag in de Wake-up Call: CES 2011 begint vandaag, Microvision bouwt telefoon met ingebouwde beamer en slimme Android-autoradio communiceert met automobilist. Het is vandaag donderdag 6 januari 2011, de tijd is 7:55 uur en het wordt vandaag een regenachtige winterdag met een middagtemperatuur van 5 graden Celsius. Dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

CES 2011 begint vandaag

ces-2011

De deuren van de grootste consumententechnologiebeurs ter wereld gaan vandaag open voor gadgetfreaks, journalisten en andere geïnteresseerden. De afgelopen dagen bracht CES 2011 interessant nieuws. Zo lekte vannacht een preview van Honeycomb (Android 3.0) uit. Daarnaast doken er nieuwe toestellen op, zoals de Sony Ericsson Xperia Arc, drie Android-tablets van Asus en de LG Optimus Black. Volg Android Planet de komende dagen voor het laatste nieuws over nieuwe telefoons en tablets. Gonny van der Zwaag is voor Android Planet aanwezig op de beursvloer en zij zal ons op de hoogte houden van het allerlaatste nieuws.

Microvision bouwt telefoon met ingebouwde beamer

beamer

Microvision laat een prototype van een Android-mini-tablet zien op de CES-beurs in Las Vegas. Het prototype is niet oogverblindend mooi. Het toestel draait op Android 2.2, heeft een 3,5 inch capacitief beeldscherm, een vijf megapixel camera en een ARM11-processor. Veel genialer is de ingebouwde beamer (zie foto rechts). Er is verder nog weinig bekend over de resolutie van de geprojecteerde beelden. Bekijk meer foto’s van dit toestel (en de beamer) op Engadget.

Slimme Android-autoradio communiceert met automobilist

autoradio

Een slimme autoradio van het Franse bedrijf Parrot is in staat om te communiceren met automobilisten. Asteroid zoekt naar gratis parkeerplaatsen, vindt plekken waar je goedkoop benzine kunt tanken en houdt snelheidscontroles in de gaten. Dankzij de ingebouwde 3G downloadt Asteroid zelfstandig gegevens en is het ook mogelijk om telefoongesprekken te voeren. Asteroid kan daarnaast gebruikt worden als navigatiesysteem en luistert naar spraakcommando’s (bijv. verzoeknummers). Er is helaas nog geen prijs bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu