Wake-up Call: Dit zijn de PlayStation Phone en de NOOKcolor

Redactie
27 oktober 2010, 8:51
2 min leestijd
Wake-up Call: Dit zijn de PlayStation Phone en de NOOKcolor
wake-up-call

Dit is de PlayStation Phone, Tegra 2-toestellen krijgen eigen games, ook Asus houdt van Android en Barnes & Noble kondigen NOOKcolor aan. Het is vandaag woensdag 27 oktober 2010, de tijd is 8:50 uur, het wordt vandaag een regenachtige herfstdag met een middagtemperatuur van 11 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de PlayStation Phone

Benieuwd naar de beruchte PlayStation Phone van Sony? De eerste foto’s van deze hybride telefoon zijn uitgelekt. Het toestel heeft een vijf megapixel camera, 1 GHz Snapdragon-processor en een schuifbare gamepad. De telefoon heeft daarnaast 512 MB RAM en 1 GB ROM. Waarschijnlijk arriveert de PlayStation Phone ergens in 2011.

De PSPhone draait op Android 3.0 en krijgt een eigen PlayStation-marktplaats. Waarschijnlijk kun je hier exclusieve PlayStation-spellen downloaden. Het scherm heeft een diagonaal tussen de 3,7 en 4,1 inch. Hiermee is het toestel qua scherm kleiner dan de HTC Desire HD, maar groter (of even groot) als die van de HTC Desire. De PSP GO heeft een vergelijkbaar scherm van 3,8 inch.

Check de beelden hieronder!

playstationphone1
playstationphone2

Tegra 2-toestellen krijgen eigen games

Het klinkt misschien niet al te verrassend, maar je speelt straks andere spellen op je Tegra 2-toestel, dan op je huidige telefoon. Een telefoon of tablet met een Tegra 2-processor biedt vijf keer de grafische mogelijkheden van een Samsung Galaxy S of HTC Desire. Het is dus mogelijk dat we meer console-achtige spellen kunnen verwachten op onze toekomstige telefoons. Persoonlijk denk ik dat Fat Princess een titel is die het goed zou kunnen doen op een Android-apparaat. Hieronder een filmpje van hoe spellen er volgend jaar uit kunnen zien.

Ook Asus houdt van Android

Asus geeft toe te werken aan Android-apparaten, ook al is het bedrijf nu ook bezig met Windows Phone 7. “We zien potentie in het Android platform, dus we focussen ons nu op Android”, zegt Steven Tu, marketing manager van ASUSTeK Zuid-Afrika. Kunnen we een telefoon, een tablet of beide verwachten? We moeten even geduld hebben voor een antwoord.

Barnes & Noble kondigen NOOKcolor aan

Een tablet van zeven inch met een 1024×600 IPS display en 8 GB intern geheugen, en dat voor een prijs van 249 dollar. Ook de iPad heeft een ‘In-Plane Switching’ display, waardoor de kleuren levendig zijn en van alle kanten te zien zijn. De tablet draait op Android 2.1, maar krijgt in 2011 een update naar 2.2. De nieuwe NOOKcolor wordt vanaf 19 november verkocht via verschillende Amerikaanse winkelketens, zoals Barnes & Noble en Walmart. Helaas voorlopig alleen Wi-Fi, maar voor veel gebruikers is dat voldoende.

nook2
nook3
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu