De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wake-up Call: Dreamcast-emulator naar Android?; Android-website raadt Gameloft-spellen af

Redactie
14 december 2010, 9:15
2 min leestijd
Wake-up Call: Dreamcast-emulator naar Android?; Android-website raadt Gameloft-spellen af
wake-up-call

Ontwikkelaars werken hard aan een Dreamcast-emulator voor Android met de naam nullDC. Kunnen we binnenkort Shenmue en Soul Calibur op onze telefoons spelen? Verder: Android-website Android & Me raadt Gameloft-spellen af en Words with Friends binnenkort in de Android Market. Het is vandaag dinsdag 14 december 2010, de tijd is 9:15 uur, het wordt een lichtbewolkte winterdag met een middagtemperatuur van 0 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Dreamcast-emulator naar Android?

Crazy Taxi, Soul Calibur, Metropolis Street Racer, Shenmue, Skies of Arcadia en Jet Set Radio: ze zijn binnenkort wellicht allemaal te spelen op jouw Android-telefoon. Ontwikkelaars werken hard aan een Dreamcast-emulator voor Android met de naam nullDC. Op dit moment is een vroege alpha-versie van de emulator uit, maar in een later stadium kun je de emulator waarschijnlijk op je telefoon zetten. Een voorwaarde is wel dat je Android-toestel goede specificaties heeft. Bekijk hieronder een testfilmpje van de makers. Er zijn nog geen gameplaybeelden te zien, maar een begin is er!

Words with Friends binnenkort in de Android Market

word-friends

Words with Friends – een populaire Scrabble-variant voor de iPhone – wordt op dit moment klaargestoomd voor Android. Op dit moment werkt een speciaal team binnen New Toy Inc. aan de Android-versie van Words with Friends. “We zijn bijna klaar, dus jullie hoeven niet lang meer te wachten”, belooft een woordvoerder van New Toy Inc. Met Words with Friends kun je scrabbelen tegen miljoenen online-vrienden. Daarnaast is het mogelijk om 20 spellen tegelijkertijd te spelen. We hopen dat de ontwikkelaars ook komen met een Nederlandse versie, anders blijven we voorlopig Wordfeud gebruiken.

Android & Me: “Koop geen Gameloft-spellen meer”

brothers-in-arms

De bekende Android-website Android & Me waarschuwt gebruikers om geen Gameloft-spellen meer te kopen. Volgens de website haalt Gameloft meer geld van je rekening dan een spel kost. Zo moest Taylor Wimberly van Android & Me 20 dollar dokken voor Brothers in Arms 2, een spelletje dat 5 dollar kost. Er zijn meerdere mensen die problemen hebben met Gameloft en waarbij bedragen meerdere keren worden afgeschreven. “Het echte probleem is dat ik na drie e-mails nog steeds geen antwoord terug heb gekregen”, zegt Android-gebruiker MikeyDroid. “Je zou verwachten dat zo’n groot bedrijf wel in staat is om zo’n simpele taak uit te voeren.” Een ander probleem is dat slechts drie spellen opnieuw te downloaden zijn. Vijf andere spellen niet. Wanneer je een Gameloft-spel koopt, en je telefoon crasht, dan moet je dus weer opnieuw betalen om een spel binnen te halen.

Wat zijn jouw ervaringen met de Android Store van Gameloft? Vertel het ons hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu