De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wake-up Call: eerste Notion Ink Adam-tablets verscheept; Android 2.4 heet Ice Cream Sandwich

Redactie
12 januari 2011, 9:00
2 min leestijd
wake-up-call

Vandaag in de Wake-up Call: eerste Notion Ink Adam-tablets verscheept, Android 2.4 heet Ice Cream Sandwich en Samsung verwacht drie keer zoveel smartphones te verkopen in 2011. Het is vandaag dinsdag 12 januari 2011, de tijd is 9:00 uur en het wordt vandaag een regenachtige winterdag met een middagtemperatuur van 8 graden Celsius. Dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Notion Ink Adam-tablets verscheept

notion-ink-2

Hoewel Amerikanen nog even moeten wachten op een Adam-tablet van Notion Ink door papierwerk, kunnen Nederlanders en Belgen de komende week een felbegeerde tablet verwachten. Notion Ink laat weten dat de eerste internationale orders zijn verscheept. De tablets gaan eerst naar gebruikers die een pre-order hebben geplaatst. Het is dus nog niet mogelijk om de Notion Ink Adam in de winkel te kopen.

De eerste Android-tabletcomputer van Notion Ink beschikt over een NVIDIA Tegra 2-processor, Wi-Fi, een drie megapixel camera, Bluetooth en UMTS/HSDPA. De tablet heeft een bijzonder energiezuinig Pixel QI-scherm van 10,1 inch en een resolutie van 1024 bij 600 pixels.

Android 2.4 heet Ice Cream Sandwich

icecream-sandwich

Android 2.4 gaat geen Gingerbread Reloaded heten. Ook geen Ice Cream. Volgens schrijver Jason Kincaid van de populaire website TechCrunch wordt Android 2.4 Ice Cream Sandwich. Dit heeft hij gehoord van Andy Rubin, de baas van Google Android. Er gaan geruchten rond dat Android 2.4 in de zomer arriveert.

Samsung verwacht drie keer zoveel smartphones te verkopen in 2011

samsung-logo

Samsung voorspelt dat het bedrijf dit jaar 60 miljoen smartphones verkoopt. In 2010 was het doel 20 miljoen smartphones en 270 miljoen mobiele telefoons. In totaal verkocht Samsung meer dan tien miljoen Galaxy S-telefoons. “Ons doel is om dit jaar 60 miljoen smartphones te verkopen”, zegt Shin Jong-Kyun van Samsung. “Hierdoor verstevigen we onze positie aan de top van het segment.”

Samsung gaat tijdens het Mobile World Congress in februari 2011 nieuwe Android-telefoons en tablets aankondigen. Wij van Android Planet verwachten een zeer gemixte line-up.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu