Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Wake-up Call: Enspert E201 tablet krijgt Android 2.2; Notion Ink in de problemen door kapotte touchscreens

Redactie
31 januari 2011, 8:30
2 min leestijd
wake-up-call

Vandaag in de Wake-up Call: Enspert E201 tablet krijgt Android 2.2 en 1 GHz processor, Notion Ink in de problemen door kapotte touchscreens en Honeycomb naar Nook Color geport. Het is vandaag maandag 31 januari 2011, de tijd is 8:30 uur en het wordt vandaag een zonnige winterdag met een middagtemperatuur van 0 graden Celsius. Dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Enspert E201: nieuwe tablet met Android 2.2

Enspert komt met een nieuwe tablet, namelijk de E201. De tablet heeft een zeven inch beeldscherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Verder heeft de tabletcomputer een 1 GHz Hummingbird processor, 8 GB opslaggeheugen en 512 MB RAM. De prijs: 350 dollar. Rechts zie je een foto van dit nieuwe paradeplaatje. Waarschijnlijk is dit een oudere versie, want de tablet hoort met Android 2.2 verscheept te worden. Aan de dock van deze tablet te zien, draait dit beestje nog op Android 1.5 of 1.6.

Notion Ink in de problemen

Notion Ink heeft problemen met een deel van de Adam-tablets. Het bedrijf beweert dat 5,31 procent van alle gepreorderde tablets niet geleverd kan worden, omdat de touchscreens tijdens transport beschadigd zijn. Aangezien de werknemers van de fabriek die de tablets produceert binnenkort het Chinese Nieuwjaar vieren, kan het nog zeker een paar weken duren voordat kopers een Notion Ink thuisgestuurd krijgen. Jammer!

De eerste Android-tabletcomputer van Notion Ink beschikt over een NVIDIA Tegra 2-processor, Wi-Fi, een drie megapixel camera, Bluetooth en UMTS/HSDPA. De tablet heeft een bijzonder energiezuinig Pixel QI-scherm van 10,1 inch en een resolutie van 1024 bij 600 pixels.

Honeycomb naar Nook Color geport

Wizzkids zijn erin geslaagd om Android 3.0 naar de Nook Color te porten. Hoewel de tablet nog niet erg goed functioneert, is het al wel een erg mooi begin. Wie weet besluiten meer Android-fans om Honeycomb-custom roms te maken, zodat meer gebruikers kunnen genieten van de mogelijkheden van de nieuwste versie van Google Android. Vergeet niet om de video hieronder te checken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu