Wake-up Call: Froyo voor Galaxy S, nieuw toetsenbord MessagEase

Redactie
14 oktober 2010, 8:20
2 min leestijd
Wake-up Call: Froyo voor Galaxy S, nieuw toetsenbord MessagEase
wake-up-call

Het is vandaag donderdag 14 oktober 2010, de tijd is 8:20 uur, het wordt vandaag een regenachtige herfstdag met een maximumtemperatuur van 13 graden ºC en dit is je Wake-up Call. Met vandaag: Froyo voor Galaxy S komt eraan, nieuw toetsenbord duikt op: MessagEase, Samsung Galaxy Tab slechts 400 euro in Canada? en Android-knuffel te koop. Je werkdag begint altijd goed met een Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Froyo voor de Samsung Galaxy S komt eraan

De broncode van Froyo (Android 2.2) de Samsung Galaxy S is uitgelekt. Dit betekent twee dingen: de release van Froyo voor Galaxy S-toestellen is nabij, en hackers en ontwikkelaars kunnen custom roms maken met de officiële code van Samsung. Hierdoor verbetert de stabiliteit van custom roms voor de Galaxy S. Het is nog onbekend wanneer Galaxy S-gebruikers een kunnen verwachten. Wellicht binnen een paar dagen? Hou Android Planet in de gaten!

Samsung Galaxy Tab slechts 400 euro in Canada?

galaxy-tab

De Canadese operators Bell en Rogers melden dat de Galaxy Tab voor een prijs van 549 Canadese dollar (390 euro) over de toonbank gaat. En dat zonder operator! Dit betekent dat Canadezen twee tabs kunnen kopen voor de prijs van één Duitse tab (799 euro). In Nederland kost het goedkoopste model (16 GB) 749 euro. Telfort heeft al aangegeven dat de operator de Galaxy Tab niet gaat verkopen. “De hoge prijs is inderdaad een van de redenen om de Galaxy Tab nog niet op te nemen in ons assortiment”, zegt een woordvoerder van Telfort tegen Nu.nl. “We kijken met interesse hoe dit toestel in de markt wordt ontvangen.”

Nieuw toetsenbord duikt op: MessagEase

Na ThickButtons en Swype is er weer een nieuw soort toetsenbord opgestaan: MessagEase. Eigenlijk bestaat dit toetsenbord uit negen knoppen met negen functies. In de hoeken van de knoppen staan nog meer letters, zodat het aantal functies nog groter is. Door een knop gewoon in te drukken, krijg je de letter in het midden. Druk op dezelfde knop, schuif in een bepaalde richting en een andere letter duikt op. Hierdoor is het mogelijk om snel en makkelijk te typen. Hieronder een filmpje, waarin het gebruik van MessagEase centraal staat (ga naar 1:28). Downloaden? Scan de QR-code rechts. De applicatie is gratis.

Ronde Android-knuffel te koop

Er is een knuffel van je favoriete groene Android-robot verschenen. Squishable verkoopt deze knuffel voor een prijs van dertig euro. Zie je liever een andere Squishable? Dat kan! Het bedrijf verkoopt ook ronde hanen, octopussen, pandaberen en neushoorns. Ga naar de website om een exemplaar aan te schaffen. Hou rekening met hoge verzendkosten (minimaal 45 dollar), dus wellicht is het verstandig om meerdere knuffels tegelijkertijd te verschepen?

knuffel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu