De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Wake-up Call: Gaat de wifi-mogelijkheid van de Xoom op slot?; Winamp wordt vernieuwd

Redactie
7 februari 2011, 8:20
2 min leestijd
wake-up-call

Vandaag in de Wake-up Call: gaat de wifi-mogelijkheid van de Xoom op slot?, Motorola toont Superbowl-commercial en Winamp wordt in maart vernieuwd. Het is vandaag maandag 7 februari 2011, de tijd is 8:20 uur en het wordt vandaag een licht bewolkte winterdag met een middagtemperatuur van 11 graden Celsius. Dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Gaat de wifi-mogelijkheid van de Xoom op slot?

In een advertentie van Best Buy is te zien dat de wifi-mogelijkheid van de Motorola Xoom alleen ongrendeld kan worden bij een maandelijks data-abonnement:

To activate WiFi functionality on this device, a minimum of one month data subscription is required.

Best Buy biedt de tablet voor 800 dollar aan. Als daar nog eens een flink data-abonnement bijkomt, dan is dat een bittere pil voor Android-gebruikers die uitkijken naar deze tablet. Hopelijk kiest de Amerikaanse fabrikant ervoor om de wifi-mogelijkheid te ontgrendelen in Europese tablets. Ten minste, als de Honeycomb-tablet hier uberhaupt verschijnt.

De Motorola Xoom is aangekondigd op de CES 2011 en draait op een 1GHz dual-core Tegra 2-processor, heeft een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 en een vijf megapixel camera. Video-opnames tot 720p zijn ook mogelijk, afspelen kan zelfs tot 1080p. Binnenin vind je een riante hoeveelheid van 32GB opslagruimte. En de batterij is voldoende om 10 uur video te kijken. De Xoom beschikt ook over 802.11n Wi-Fi en Bluetooth 2.1 + EDR.

Motorola toont Superbowl-commercial

Laatst plaatsten we op Android Planet de Superbowl-commercial van Motorola. Wat blijkt, het was enkel een teaser en dus nog niet de daadwerkelijke commercial. Maar hier is ‘ie dan eindelijk: het reclamefilmpje van de Motorola Xoom. Het is een artistieke video geworden (lees als: we zien niet veel van Honeycomb). Wat vind jij van deze commercial?

Winamp wordt in maart vernieuwd

Winamp komt in maart met een nieuwe versie van de populaire mediaspeler. Het uiterlijk is grotendeels gewijzigd en oogt donkerder en strakker. Ook zijn knoppen als zoeken, herhalen en shuffle van positie veranderd. Winamp laat weten dat de nieuwste versie van de mobiele mediaspelers gestures ondersteunt, oftewel vingerbewegingen. Veeg naar links of naar rechts om naar het vorige of volgende nummer te skippen. Ook kun je zelf gestures instellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu