Wake-up Call: Galaxy Tab kost 150 euro om te produceren, Adobe onthult Connect Mobile

Redactie
2 november 2010, 8:40
2 min leestijd
Wake-up Call: Galaxy Tab kost 150 euro om te produceren, Adobe onthult Connect Mobile
wake-up-call

Samsung Galaxy Tab kost 150 euro om te produceren, Adobe onthult Connect Mobile, Viewsonic’s Tegra 2-tablet al te koop? en Android op de tweede plaats. Het is vandaag dinsdag 2 november 2010, de tijd is 8:40 uur, het wordt vandaag een wisselvallige herfstdag met een middagtemperatuur van 12 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Tab kost 150 euro om te produceren

galaxy-tAB-1

De heren van iSuppli hebben de prijzen van de onderdelen van de Samsung Galaxy Tab opgezocht. Wat blijkt: een Galaxy Tab kost slechts 150 euro om te maken. Dit terwijl een iPad 16 GB, de goedkoopste iPad die voor 500 euro wordt verkocht, 190 euro kost om te produceren. “De Galaxy Tab is een uitvergrote versie van de Galaxy S”, zegt Andrew Rassweiler van iSuppli. “Daarnaast biedt de Galaxy Tab minder gebruiksgemak door het kleine scherm.” iSuppli lijkt een beetje bevooroordeeld, want reviewers (bijv. op SlashGear en Android Planet) oordelen redelijk positief over de tabletcomputer van Samsung. Toch zit er een erg groot gat tussen de productieprijs (150 euro) en de verkoopprijs (750 euro) van de Galaxy Tab.

Adobe onthult Adobe Connect Mobile

Met Adobe Connect Mobile kun je altijd deelnemen aan Adobe Connect-vergaderingen. Bekijk en luister presentaties, en discussieer met anderen in de chatbox. Adobe Connect wordt gebruikt door veel bedrijven ten behoeve van training, marketing, online samenwerking of bedrijfswebconferenties. Je kunt de mobiele applicatie dus alleen gebruiken als het bedrijf waar je werkt Adobe Connect heeft, anders heb je er niets aan. Downloaden? Scan de QR-code onder het filmpje.

adobe-connect

Viewsonic’s Tegra 2-tablet al te koop?

sears

Er gaan geruchten rond dat Viewsonic 10″ G-Tablet later vandaag te koop is via de website Sears.com. Deze tablet draait op Android 2.2, heeft een groot tien inch scherm (1024×600), een NVIDIA Tegra 2-processor 1 GHz (ja, dual-core!), 512 MB RAM en 16 GB opslagruimte. Volgens Sears.com gaat de tablet voor een prijs van 340 euro. Let op, het gaat om een Wi-Fi-only model. Er staan wat onjuistheden in de beschrijving op de website, bijvoorbeeld dat de Viewsonic 10″ een dual-boot-tablet is met Windows 7 en dat er een krachtige Intel-processor in de tabletcomputer zit. Dit is niet zo. De specificaties onder de beschrijving kloppen wel. En… Geïnteresseerd of niet?

Android op de tweede plaats

android

Het besturingssysteem Android heeft een tweede plek ingenomen op de wereldwijde smartphonemarkt. Dit beweert het onderzoeksbedrijf Canalys. De meeste mobieltjes zijn uitgerust met Nokia’s Symbian-software (37 procent), maar daarna volgt Android met een marktaandeel van 17 procent. De smartphonemarkt groeide het derde kwartaal van 2010 met 13 procent. Logisch, want smartphones worden steeds goedkoper, waardoor meer mensen hun oude mobieltje inruilen voor een alles-in-één-telefoon.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu