De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Wake-up Call: gevaarlijke app opgedoken; Honeycomb is Android 2.4?

Redactie
30 december 2010, 8:27
2 min leestijd
wake-up-call

Vandaag in de Wake-up Call: gevaarlijke applicatie gevonden in Chinese App Markets, foto’s van HTC Thunderbolt lekken uit en Honeycomb is mogelijk Android 2.4. Het is vandaag donderdag 30 december 2010, de tijd is 8:27 uur en het wordt vandaag een lichtbewolkte winterdag met een middagtemperatuur van 1 graden Celsius. Het weekend is alweer bijna in zicht! Dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Gevaarlijke applicatie gevonden in Chinese App Markets

Er zwerft een gevaarlijke Android-applicatie rond in Chinese App Markets. Het Trojaanse paard met de naam ‘Geinimi’ verzamelt enkele unieke gegevens van jouw telefoon – zoals het IMEI-nummer en het IMSI-nummer – en probeert iedere vijf minuten verbinding te maken met een onbetrouwbare website (enkele voorbeelden zijn: widifu .com, udaore .com en piajesj .com). Als je apps downloadt via de normale Android Market dan is er niets aan de hand.

Foto’s van HTC Thunderbolt lekken uit

De eerste foto’s van de HTC Thunderbolt zijn uitgelekt. De HTC Thunderbolt is het eerste 4G LTE-apparaat van Verizon in de Verenigde Staten. Met dit toestel kunnen gebruikers op hoge snelheid surfen, mailen en YouTube-video’s bekijken. Het toestel heeft veel weg van de HTC Desire HD, maar er zijn wel enkele verschillen. Zo is de achterkant iets strakker. Daarnaast heeft de Thunderbolt een uitschuifbaar klepje om het toestel op een tafel neer te zetten. De Thunderbolt wordt waarschijnlijk tijdens CES 2011 onthuld aan het grote publiek. Deze technologiebeurs vindt plaats van 6 tot 9 januari 2011.

Honeycomb is Android 2.4?

Android 3.0 is verder weg dan wij denken. Uit recente bezoekersstatistieken van PocketNow blijkt dat de website bezocht wordt door apparaten met Android 2.4 en niet door Android 3.0, zo merkt Artem Russakovskii van Android Police op. Aangezien Honeycomb de naam is van de volgende Android-versie is de kans groot dat Honeycomb 2.4 gaat worden. Maar wanneer komt Android 3.0 dan? Russakovskii verwacht dat deze versie tijdens de Google I/O in mei 2011 onthuld wordt. En wat denk jij?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's