Wake-up Call: Gingerbread en de Nexus S binnen drie weken verkrijgbaar; Android 2.3 krijgt tap-to-pay

Redactie
16 november 2010, 7:59
2 min leestijd
Wake-up Call: Gingerbread en de Nexus S binnen drie weken verkrijgbaar; Android 2.3 krijgt tap-to-pay
wake-up-call

Eric Schmidt van Google toont Gingerbread en Nexus S. Zij zijn binnen drie weken verkrijgbaar. Verder: Gingerbread krijgt tap-to-pay en de LG Optimus One is meer dan één miljoen keer over de toonbank gegaan. Het is vandaag dinsdag 16 november 2010, de tijd is 8:10 uur, het wordt een lichtbewolkte herfstdag met een middagtemperatuur van 9 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Gingerbread & Nexus S binnen drie weken verkrijgbaar

nexus-two

Eric Schmidt, de bestuursvoorzitter van Google, werd gisteren geïnterviewd tijdens de Web 2.0 Summit. Hij sprak vooral over Android. Toen de vraag kwam – waar iedereen op zat te wachten – wanneer ‘het nieuwe besturingssysteem’ komt, gaf hij als antwoord: “within 3 weeks“. Hierna pakte hij de Nexus S uit (zie foto rechts) zijn broekzak en vertelde: “this is a unannounced phone“. Schmidt liet weten dat er geen Nexus Two komt, maar dat het toestel de Nexus S gaat heten.

Gingerbread krijgt tap-to-pay

Eric Schmidt liet gisteren al direct een interessante feautre van Gingerbread zien, namelijk: NFC. Deze technologie bestaat al een langere tijd en begint nu populairder te worden voor smartphones. Met NFC kun je dus bijvoorbeeld inchecken op foursquare met je smartphone door het toestel tegen (een daarvoor bestemde) kaart/chip aan te houden. Maar waar Google vooral op gaat richten is ‘Tap-And-Pay’, wat inhoudt dat je dus alleen je smartphone ergens tegen aan hoeft te ‘tikken’ en je kunt betalen. Wij van Android Planet zijn er in ieder geval erg enthousiast over en horen graag wat jullie ervan vinden! Gingerbread (2.3) introduceert waarschijnlijk nog twee nieuwe grote functies: videobellen en VoIP-bellen. De notificatiebalk is aangepast, er zijn nieuwe iconen, nieuwe scrolleffecten en meer groene accenten.

LG Optimus One één miljoen keer over de toonbank

lg-optimus-2

LG laat weten dat de Optimus One meer dan één miljoen keer verkocht is in slechts veertig dagen tijd. Overigens is dit niet gek, want de telefoon zit goed in elkaar en heeft een scherpe prijs. Zo heeft de Optimus One een capacitief touchscreen, Froyo, een flinke accu en een degelijk ontwerp. Lees de review over de Optimus One op Android Planet.

Dit artikel is geschreven door Sean Hangel en Tim Kraaijvanger.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu