De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wake-up Call: Gingerbread-icoontjes in Google Maps duiken op, tweede OTA-update voor Desire HD

Redactie
3 november 2010, 8:31
2 min leestijd
Wake-up Call: Gingerbread-icoontjes in Google Maps duiken op, tweede OTA-update voor Desire HD
wake-up-call

Gingerbread-icoontjes in Google Maps?, Creative Zen Touch 2 met Android 2.1, Xperia X8 krijgt voor het eind van het jaar een update naar 2.1 en tweede OTA-update voor HTC Desire HD. Het is vandaag woensdag 3 november 2010, de tijd is 8:30 uur, het wordt vandaag een wisselvallige herfstdag met een middagtemperatuur van 14 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Gingerbread-icoontjes in Google Maps?

IRC-lid Canadiancow van Freenode ontdekte per ongeluk een geheime map in de nieuwe APK van Google Maps, die vorige week werd uitgebracht door Google. In deze map bevinden zich blijkbaar icoontjes voor API level 9. Zoals je wellicht weet bevinden we ons momenteel met Froyo op API level 8. Hieronder zie je een screenshot van de nieuwe icoontjes. Links zie je de icoontjes van level 9, rechts de icoontjes van level 8. De afgeronde hoeken zijn verdwenen. Daarnaast is de achtergrond onder de tekst ‘Layars’ zwart in plaats van grijs. Hopelijk geeft Google binnenkort meer informatie vrij over Gingerbread, want wij zijn erg benieuwd!

google-maps-9

Creative Zen Touch 2 met Android 2.1

zen-touch-2

Creative brengt binnenkort niet alleen nieuwe tablets, maar ook kakelverse mediaspelers uit. De Creative Zen Touch 2 komt in drie verschillende uitvoeringen. Een 8 GB-versie zonder GPS (190 euro), een 16 GB-versie zonder GPS (210 euro) en een 8 GB-versie met GPS (200 euro). Verrassend genoeg is alleen de eerste versie in de winkel te koop. Stel, je wilt de 16 GB-versie of de GPS-versie, dan moet je het apparaat bestellen via de website van Creative. Verder hebben de mediaspelers een 3,2 inch-scherm, een Cortex A8 CPU, Wi-Fi, een twee megapixelcamera en een ingang voor een Micro SD-kaart. De mediaspelers draaien op Android 2.1, maar helaas is de Android Market niet aanwezig op de apparaten. De nieuwe mediaspelers van Creative zijn waarschijnlijk binnenkort verkrijgbaar.

Xperia X8 krijgt voor het eind van het jaar update naar 2.1

sony-x8

Heb jij een Sony Ericsson Xperia X8? Dan kun je voor het eind van het jaar een upgrade naar Android 2.1 verwachten. Op dit moment draait de Xperia X8 op versie 1.6 van Android. Sony Ericsson bracht de Xperia X8 vorige maand uit als goedkoop alternatief voor de X10. De Xperia X8 ligt voor minder dan 200 euro in de winkel. De broertjes en zusjes van de X8 – de X10, X10 Mini en X10 Mini Pro – kunnen deze week een update naar Android 2.1 verwachten. Houd Android Planet in de gaten voor meer informatie!

Tweede OTA-update voor Desire HD

Android-gebruikers met een HTC Desire HD ontvingen vannacht een tweede OTA-update. Volgens HTC lost de nieuwe update mogelijke problemen met het scherm op en crasht de YouTube-applicatie niet meer zo vaak. Wil je weten of je de laatste versie op je telefoon hebt geïnstalleerd? Ga naar Instellingen -> Over de telefoon -> Systeemsoftware-updates. Als er een OTA-update beschikbaar is, dan krijg je daar een melding van.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire HD
HTC Desire HD

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu