Wake-up Call: Gingerbread laat zich zien; Kite UI: een nieuw concept

Redactie
3 december 2010, 7:20
1 min leestijd
Wake-up Call: Gingerbread laat zich zien; Kite UI: een nieuw concept
wake-up-call

Gingerbread, de nieuwste versie van Google Android, is gesignaleerd in een nieuwe demonstratievideo van Google Voice Search. Verder: Kite UI: een nieuw Android-concept en Mana Chronicles RPG op weg naar Android. Het is vandaag vrijdag 3 december 2010, de tijd is 7:20 uur, het wordt een ijskoude winterdag met een middagtemperatuur van -3 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Gingerbread in Chinees filmpje?

In een Chinese video, waar Google Voice Search wordt gedemonstreerd, is te zien hoe een telefoon met Gingerbread werkt. Gingerbread is het nieuwe besturingssysteem van Google Android, oftewel 2.3. Er zijn niet veel veranderingen zichtbaar. Wel zijn de icoontjes boven in beeld felgroen. Daarnaast heeft Google gradiënten vervangen door dikke zwarte blokken met grijze randen. Wat vind jij ervan?

Kite UI: een nieuw Android-concept

In Nederland wordt hard gewerkt aan Slick UI, een nieuwe schil voor Android, maar ook in het buitenland springen kersverse concepten uit de grond. Kite UI bijvoorbeeld! Bekijk het onderstaande filmpje maar eens. Deze homescreen-vervanger staat nog in de steigers, maar de eerste beelden zien er goed uit. Het is nog niet bekend wanneer de eerste alpha- of betaversie beschikbaar is.

Mana Chronicles RPG op weg naar Android

De iPhone-game Mana Chronicles van Spearhead Games komt op 15 december uit voor Android. Het spelletje is dan in de Android Market verkrijgbaar voor een nader bekend te maken prijs. In deze RPG moet je jouw land beschermen door het leger van Inferno uit te schakelen. Gevechten vinden plaats in drie verschillende gebieden, zoals in het dorp en in het magische bos. Nog twee weekjes wachten en dan kun je Mana Chronicles RPG binnenhalen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu