De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Wake-up Call: Google geeft handige Android 2.3 tips en trucs; PlayStation Phone = Xperia Play?

Redactie
22 december 2010, 9:01
2 min leestijd
wake-up-call

Vandaag in de Wake-up Call: Google geeft handige Android 2.3 tips en trucs, gaat de Playstation Phone ‘Xperia Play’ heten? en root je Nexus S met Superboot. Het is vandaag woensdag 22 december 2010, de tijd is 9:00 uur en het wordt vandaag een koude maar zonnige winterdag. Dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Google publiceert handige tips en trucs

Het duurt nog even voordat de Google Nexus S in Europa landt, maar Google onthult alvast wat handige tips en trucs. Wist je bijvoorbeeld dat de groene icoontjes in de notificatiebalk wit worden als je Gingerbread-telefoon geen verbinding kan maken met Google? En wist je dat als je de telefoon uitzet, dat het dan net lijkt alsof je een oude televisie uitschakelt? Het beeld wordt namelijk niet in één keer zwart, maar er is een animatie zichtbaar.

Bekijk alle tips op het weblog van Google. Niet alleen geeft Google tips over Android 2.3, maar ook over handige games, applicaties en sneltoetsen.

Root je Nexus S met Superboot

nexus-s-g

Zoals je wellicht weet komt de Google Nexus S met een kale versie van Android 2.3. Hierdoor is de telefoon relatief gemakkelijk te rooten. Het enige dat je hoeft te doen is Superboot downloaden (Windows, Linux en OSX) en de onderstaande instructies volgen. Rooten was nog nooit zo makkelijk!

  • Download the Superboot zip file above and extract to a directory
   Put your device in bootloader mode – Turn off the phone then turn on with the ‘volume up’ button pressed to enter the bootloader
   WINDOWS – double click ‘install-superboot-windows.bat’
   MAC – Open a terminal window to the directory containing the files, and type ‘chmod +x install-superboot-mac.sh’ followed by ‘./install-superboot-mac.sh’
   LINUX – Open a terminal window to the directory containing the files, and type ‘chmod +x install-superboot-linux.sh’ followed by ‘./install-superboot-linux.sh’
 • Gaat de PlayStation Phone ‘Xperia Play’ heten?

  De afgelopen weken doken er allerlei namen voor de geruchtmakende PlayStation-telefoon van Sony Ericsson op, zoals Zeus, Z1 en PSPhone. Toch lijkt het er sterk op dat de telefoon Xperia Play gaat heten. Sony Ericsson heeft deze naam namelijk geregistreerd. Ook registreerde het bedrijf de domeinnaam www.xperiaplay.com. Xperia Play past overigens perfect bij de nieuwe telefoon, want deze telefoon richt zich speciaal op gamen. Daarnaast is het niet onlogisch om de telefoon PlayStation Phone of PSPhone te noemen, aangezien de PlayStation-applicatie mogelijk beschikbaar is voor alle high-end Android-telefoons. Hieronder een filmpje om je nog even op te warmen voor deze bijzondere telefoon van Sony Ericsson.

  Heeft dit artikel je geholpen?
  Reageer

  Lezersreacties

  Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  Samsung Nexus S
  Samsung Nexus S

  Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

  Menu