Wake-up Call: HTC Wildfire krijgt Froyo-update, Nexus S heeft geen Gorilla Glass en Auto-Nooter uitgebracht

Redactie
20 december 2010, 11:55
3 min leestijd
wake-up-call

Vandaag in de Wake-up Call: HTC heeft aangekondigd dat er deze week een Europese update voor de HTC Wildfire aankomt, Auto-Nooter zorgt voor het automatisch rooten van de Nook Color en de Nexus S blijkt minder krasbestendig dan gedacht: er zit geen Gorilla Glass in. Het is vandaag maandag 20 december 2010, de tijd is 11:45 uur en het wordt vandaag een koude maar zonnige winterdag. Dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

HTC Wildfire krijgt Froyo-update

HTC heeft aangekondigd dat de HTC Wildfire deze week een update naar Android 2.2 (Froyo) krijgt. De update rolt vanaf begin deze week binnen en is gericht op Europese landen. Wildfire-gebruikers hebben er lang op moeten wachten en dat geldt nog eens extra voor mensen die in andere werelddelen wonen: de totale uitrol zal tot februari 2011 gaan lopen. Tegen die tijd mogen we verwachten dat een groot deel van de gebruikers al op Gingerbread zit. De HTC Wildfire zou eigenlijk in het derde kwartaal van 2010 al een update naar Froyo krijgen, maar HTC liep tegen technische problemen aan. De aankondiging van Froyo voor de HTC Wildfire is te vinden op de Facebook-pagina van HTC (inloggen vereist).

De uitrol van Froyo voor HTC Wildfire is inmiddels in volle gang: Froyo-update voor HTC Wildfire start vandaag in Nederland.

Auto-Nooter zorgt voor automatisch rooten Nook Color

nook color

De Nook is een Android-gebaseerde ereader die via de bekende boekhandelsketen Barnes & Noble op de markt wordt gebracht. Sinds een tijdje is er ook een kleurenversie van dit apparaat, de Nook Color. Die was al een tijdje te rooten, maar voor mensen die er nog steeds problemen mee hadden is er nu een makkelijke oplossing: Auto-Nooter. Deze zorgt er automatisch voor dat je rootaccess krijgt op het apparaat. Daarnaast levert Auto-Nooter nog een paar extra’s: het installeert de Android Market, Gmail en YouTube, je krijgt Calendar en Calculator er als standaardapps bij en het tooltje installeert ook NookColor Tools. Dit laatste heb je nodig om installaties buiten de Android Market om te kunnen doen. Auto-Nooter activeert ook multitouch in Android-applicaties en zorgt ervoor dat je Live Wallpapers kunt gebruiken. De meeste beperkingen van de Nook Color zijn daarmee dus opgelost. Natuurlijk worden ook su en de Superuser.apk geïnstalleerd. Meer info is te vinden bij xda-developers.

Nexus S heeft geen Gorilla Glass

Gorilla Glass lijkt het nieuwe wondermiddel voor smartphoneschermen: deze speciale glassoort is extreem hard en krasbestendig. Maar voordat je met een sleutel, vork of ander scherp voorwerp je vrienden gaat demonstreren dat de Nexus S echt onverwoestbaar is: lees even Samsung’s officiële reactie op Twitter. Daar geven ze namelijk aan, dat er bij de Nexus S geen sprake is van Gorilla Glass. In tegenstelling tot het AMOLED-scherm van de originele Galaxy S, dat wel krasbestendig is dankzij Gorilla Glass.

dell streak glass

De reden daarvoor is waarschijnlijk, dat de toeleverancier nog geen Gorilla Glass in gebogen vorm maken, zoals bij het contour glass de Nexus S het geval is. Een andere theorie is dat de enorme hoeveelheden die Samsung nodig heeft, nog niet leverbaar zijn.

De Dell Streak heeft overigens wel Gorilla Glass en in filmpjes op internet is al te zien dat je met Dremel-achtige apparatuur het scherm te lijf kan gaan, zonder zichtbare schade.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Wildfire
HTC Wildfire

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu