De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wake-up Call: installeer een Gingerbread-wallpaper; Honeycomb zonder knoppen

Redactie
16 december 2010, 8:30
2 min leestijd
Wake-up Call: installeer een Gingerbread-wallpaper; Honeycomb zonder knoppen
wake-up-call

Een Live Wallpaper van Gingerbread installeren op jouw telefoon? Dankzij de mensen van XDA is het nu al mogelijk! Verder: Honeycomb krijgt waarschijnlijk geen knoppen en Trillian in de Android Market verschenen. Het is vandaag donderdag 16 december 2010, de tijd is 8:30 uur, het wordt een regenachtige herfstdag met een middagtemperatuur van 4 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Gingerbread-wallpapers op gerootte Android-toestellen

live wallpaper

Wil je alvast een Gingerbread Live Wallpaper proberen op je gerootte Android-telefoon. Dat kan, maar niet op alle toestellen. Volgens Android-gebruikers werken de nieuwe Live Wallpapers op dit moment enkel op de EVO, Droid Incredible, Droid X en Droid 2. Dit zijn geen toestellen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Mogelijk worden meer telefoons ondersteund en het kan geen kwaad om te proberen of jouw telefoon wallpaper-ready is.

Hoe? Download het ZIP’tje, plaats deze op de root van je SD-kaart, start je telefoon opnieuw op in de herstelmodus (zie handleiding van je telefoon), kies ‘installeer zip-bestand van SD-kaart’, flash je telefoon en start deze opnieuw op.

Het is ook mogelijk om het APK-bestandje te verplaatsen naar je SD-kaart, vervolgens Root Explorer te openen en Nexus S livewallpaper.apk te verplaatsen naar system/app. Vergeet niet een back-up te maken van het oude bestandje.

Honeycomb zonder knoppen?

motorola-tab2

Het zijn vier vertrouwde toetsen onder het beeldscherm van je Android-telefoon: thuis, menu, terug en zoeken. Toch gaan deze knoppen mogelijk verdwijnen. De nieuwste versie van Android – Honeycomb – gebruikt deze knoppen op het scherm. Dit is te zien op de screenshot van het Motorola-tablet (zie foto rechts). Mij persoonlijk lijkt het onhandig, aangezien er dan ruimte op het scherm verloren gaat. Dit is geen probleem op grotere beeldschermen, maar wel als je een 3,2 inch-touchscreen hebt. Wat vind jij hiervan? Deel je mening onder dit artikel.

Trillian in de Android Market

trillian-android

Trillian, een messagingclient vergelijkbaar met IM+, BeeJiveIM en eBudd, is in de Android Market verschenen. Voor ruim drie euro kun je tegelijkertijd gebruik maken van Google Talk, AIM/ICQ, Facebook, Jabber, MSN, MySpace en Yahoo. Het is de vraag of de prijs te rechtvaardigen is, aangezien er al een aantal andere alternatieven zijn, zoals Meebo, eBuddy en IMEasy. Toch ondersteunt Trillian een aanal trucjes, zoals het versturen van foto’s, een modus om batterijtijd te besparen en de mogelijkheid om aangepaste LED-notificaties in te stellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu