Wake-up Call: Instant Search beschikbaar in VS, Legend krijgt Froyo als eerste

wake-up-callOntdek nieuwe applicaties met StumbleUpon, Froyo: eerste Legend dan Wildfire, Amerikaanse Android-gebruikers krijgen Google Instant Search en stop-motion-video van Angry Birds verschenen. Het is vandaag vrijdag 5 november 2010, de tijd is 8:15 uur, het wordt vandaag een regenachtige herfstdag met een middagtemperatuur van 14 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ontdek nieuwe applicaties met StumbleUpon

StumbleUpon, een applicatie waarmee je een willekeurige website voorgeschoteld krijgt op basis van jouw voorkeuren en de voorkeuren van je vrienden, heeft een nieuwe functie: Apps. Met Apps ontdek je nieuwe applicaties die wellicht interessant zijn. StumbleUpon scant de applicaties op je telefoon en analyseert welke essentiële of leuke programma’s je nog mist. Ik heb de applicatie even getest en moet zeggen dat StumbleUpon met goede aanbevelingen komt. Toch worden voornamelijk populaire applicaties voorgeschoteld, zoals Launcherpro, Pandora, AK Notepad, terwijl het juist leuk is om onbekende, nieuwe apps te vinden. Scan de QR-code onder deze alinea om de app te downloaden. Downloaden via de Android-browser: StumbleUpon (gratis)

Froyo: eerst Legend, daarna Wildfire

Mark Moons van HTC Benelux laat via Twitter weten dat de HTC Legend eerst Froyo (Android 2.2) krijgt en daarna pas Wildfire. Waarom? “Omdat Wildfire net pas uit is”, zegt Moons. Tijdens het HTC Launch Event in Londen gaf Moons aan dat alle in 2010 uitgebrachte modellen – zoals de Legend en Wildfire – in 2010 Froyo konden verwachten. Hopelijk houdt HTC zich aan deze belofte.

twitter-mark

Amerikaanse Android-gebruikers krijgen Instant Search

Google Instant is vanaf nu beschikbaar voor Amerikaanse Android-gebruikers. De functie komt binnenkort naar Nederland toe. Google Instant zorgt ervoor dat resultaten in real-time onder het zoekveld verschijnen. De functie werkt het beste als je de beschikking hebt over 3G of Wi-FI, en is gemakkelijk aan- en uit te schakelen. Hieronder een video van de nieuwe functie.

Stop-motion-video van Angry Birds

Animator Gregory Cortez is een grote fan van het Android-spelletje Angry Birds. Hij besloot daarom een stop-motion-video te maken. Stop-motion is een filmtechniek, waarbij foto`s worden gemaakt van stilstaande beelden. Zet deze foto`s achter elkaar en er ontstaat een filmpje. De beroemde spotjes van Loeki de Leeuw zijn gemaakt met behulp van de stop-motion techniek. Cortez gebruikte stukken papier en karton om een filmpje te maken. Het resultaat is indrukwekkend.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.