De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wake-up Call: Is de Nexus Two van Samsung?, Android is Google’s beste deal ooit

Redactie
28 oktober 2010, 8:40
2 min leestijd
Wake-up Call: Is de Nexus Two van Samsung?, Android is Google’s beste deal ooit
wake-up-call

Android Market beschikbaar via Google Mobile Search, Android is Google’s beste deal ooit, kondigt Samsung de Nexus Two op 8 november aan? en nieuwe tabletcomputer voor 99 dollar. Het is vandaag donderdag 28 oktober 2010, de tijd is 8:40 uur, het wordt vandaag een wisselvallige herfstdag met een middagtemperatuur van 14 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Android Market beschikbaar via Google Mobile Search

mobile-search

Google heeft de mogelijkheid toegevoegd om een applicatie vanuit de mobiele browser van Google te downloaden. Zoek binnen Google op een bepaalde term en klik op ‘more’. Selecteer vervolgens ‘Android Apps’. Hierna word je doorgeleid naar de Market. Let op, deze functie werkt momenteel alleen in de VS, maar de kans is groot dat deze mogelijkheid binnenkort het vasteland van Europa bereikt.

Android is Google’s beste deal ooit

lawee

David Lawee, vice-president van Google, vindt de aankoop van Android in 2005 de beste deal ooit. Het Amerikaanse bedrijf kocht Android Inc. voor een bedrag van 50 miljoen dollar. Enkele jaren daarna werd Android één van de populairste mobiele besturingssystemen ter wereld. Google verdient het meeste geld aan advertenties, en dankzij Android wordt het bereik alleen maar groter.

Gerucht: Samsung kondigt Nexus Two op 8 november aan

Er gaat een gerucht rond dat Samsung en Google op 8 november de Nexus Two aankondigen. Dit toestel draait op Gingerbread (Android 2.3) en is binnenkort beschikbaar via verschillende mobiele telecomaanbieders. De Nexus Two is naar verwachting een beter toestel dan de Galaxy S. Samsung zorgt voor de hardware (waar het Koreaanse bedrijf goed in is, kijk maar naar de Galaxy S) en Google zorgt voor de software (oftewel: altijd up-to-date). Het perfecte duo? Nog twee weekjes wachten en we krijgen te horen of de Nexus Two er gaat komen.

Nieuwe tabletcomputer voor 99 dollar

99

De Amerikaanse winkelketen Walgreen gaat in december de Maylong M-150 aanbieden: een Android-tablet voor een prijs van 99 dollar. Natuurlijk zijn er een aantal kanttekeningen. Zo draait de tablet op Android 1.6 en heeft het apparaat een resistief touchscreen. Daarnaast is de processor matig (400 Mhz) en ook het systeemgeheugen van 256 MB is niet iets om over naar huis te schrijven. Tenslotte heeft het apparaat een batterij van 1500mAh. Waarschijnlijk is deze accu zo leeg, want er zijn zelfs kleinere smartphones die het doen met een batterij met dezelfde capaciteit. Kortom: gewoon laten liggen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu