Wake-up Call: MWC 2011; wat kunnen we verwachten?

Redactie
11 februari 2011, 8:35
3 min leestijd

Dit weekend begint het Mobile World Congress in Barcelona. Vanuit de hele wereld stromen journalisten en gadgetfreaks naar de Spaanse stad om te genieten van de nieuwste telefoons. Vorig jaar kondigde Notion Ink het Adam-tablet aan, presenteerde T-Mobile de Pulse Mini en zag de HTC Desire het levenslicht. Dit jaar belooft een nog mooiere editie te worden met veel nieuwe Android-telefoons en tablets op een rij. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij van Android Planet zetten alle toestellen op een rij!

Lees verder na de advertentie.

HTC

HTC komt dit jaar met enkele nieuwe toestellen en wellicht een eigen tablet. De HTC Saga lekte vorige week al uit. Dit is waarschijnlijk een high-end-toestel met Android 2.2.1 (Froyo) en een camera aan de voorkant. Daarnaast komt HTC met de opvolger van de HTC Desire. De HTC Desire 2 krijgt mogelijk een multikernprocessor en draagt de naam ‘Pyramid’. Rechts zie je een foto van de mogelijke opvolger van de HTC Wildfire. Ook dit toestel is waarschijnlijk te zien in Barcelona. Er gaan geruchten rond dat HTC tijdens het Mobile World Congress haar eerste Android-tablet aankondigt: de Flyer. Deze tablet draait op Android 2.3, maar wordt later geüpdatet naar Android 3.0 (Honeycomb).

Samsung

Het is geen geheim dat Samsung tijdens het Mobile World Congress met de opvolger van de Samsung Galaxy S komt. De Galaxy S 2 dook namelijk al op in teaserfilmpjes en op foto’s. Waarschijnlijk heeft het toestel een NVIDIA Tegra 2-processor, aangezien Samsung onlangs een grotere bestelling plaatste bij NVIDIA. Daarnaast is het logisch dat Samsung de nieuwe Galaxy S uitrust met een Super AMOLED Plus-display, dat dunner is dan het huidige Super AMOLED-scherm. Ook laat het Koreaanse bedrijf tijdens het MWC de Samsung Galaxy Tab 2 zien. De Galaxy Tab 2 krijgt mogelijk een Tegra 2-processor, Gingerbread (later up te graden naar Honeycomb), 64 GB HDD en een zeven inch Super AMOLED Plus-scherm met een resolutie van 2048 bij 1200 pixels.

LG

LG is niet langer de fabrikant van low-end-smartphones. Het bedrijf richt zich voortaan op veeleisende smartphone-gebruikers, die alles willen doen met hun mobiele telefoon. Op het Mobile World Congress laat LG hoogstwaarschijnlijk een 3D-smartphone zien (zie foto rechts). Deze telefoon heeft een scherm dat groter is dan vier inch, een multikernprocessor en een Tegra 2-processor. De telefoon heeft twee camera’s, waardoor gebruikers 3D-foto’s en video’s kunnen maken. Deze zijn vervolgens zonder 3D-brilletje op het scherm van het toestel te zien. Daarnaast kondigt LG op het MWC een tablet aan: de LG Optimus Pad. Deze tablet draait op Android 3.0, heeft een 8,9 inch-scherm en beschikt over een Tegra 2-processor.

Sony Ericsson

Sony Ericsson komt dit jaar met de geruchtmakende Xperia Play. In de volksmond wordt dit toestel de PlayStation-telefoon genoemd. Deze telefoon krijgt waarschijnlijk een 1 GHz Qualcomm Snapdragon processor en een vier inch touchscreen met Bravia-techniek. De telefoon richt zich op gamers, wat komt door het uitschuifbare gamepad. Maar daar blijft het niet bij. Sony Ericsson zal waarschijnlijk met meer nieuwe telefoons komen, zoals met de opvolger van de Xperia X10 Mini Pro. De grote vraag is of Sony Ericsson dit jaar een telefoon met een multikernprocessor aankondigt, of dat het bedrijf dit station voorlopig nog overslaat.

Motorola

De afgelopen weken bleef het stil rondom Motorola. Het Xoom-tablet werd geïntroduceerd, maar verder lekte er weinig details over nieuwe telefoons uit. Het is dan ook de vraag of Motorola verrassingen voor ons heeft op het Mobile World Congress. Aan de andere kant: is dat nodig? Motorola richt zich voornamelijk op de Amerikaanse markt, terwijl het Mobile World Congress gericht is op de internationale markt. Dit weekend horen we wat Motorola uit haar hoge hoed tovert, of dat er uberhaupt geen hoed is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu