Wake-up Call: Nook Color nu al geroot; foto’s LG Star duiken op

Redactie
30 november 2010, 8:30
2 min leestijd
Wake-up Call: Nook Color nu al geroot; foto’s LG Star duiken op
wake-up-call

De Nook Color ligt amper een maand in de winkel en is nu al geroot. Op een foto is te zien hoe Angry Birds draait op de Nook Color. Verder: nieuwe foto’s van de LG Star duiken op en iPhone-gebruikers zijn loyaler dan Android-gebruikers. Het is vandaag maandag 30 november 2010, de tijd is 8:30 uur, het wordt een ijskoude herfstdag met een middagtemperatuur van -1 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Nook Color nu al geroot

angrybirds-root

De Nook Color is nu al geroot. Deze tablet kwam deze maand uit in de Verenigde Staten en heeft een zeven inch IPS-display met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. De tablet draait op een custom build van Android en heeft geen toegang tot de Android Market. Wie een Nook Color heeft kan de instructies voor het rooten lezen op deze pagina. Rechts zie je een foto van een gerootte Android-tablet met Angry Birds.

Meer foto’s van LG Star duiken op

quadrant

Er zijn meer foto’s opgedoken van de LG Star, een nieuwe krachtige Android-telefoon die in 2011 verschijnt. De telefoon heeft een acht megapixelcamera, een multikernprocessor en de mogelijkheid om 1080p HD-video`s op te nemen. Op één van de foto’s is te zien dat het apparaat een benchmarkscore van 1.759 haalt. Dit komt natuurlijk door NVIDIA’s Tegra 2-chip, die ingebakken is in het toestel. Bekijk meer foto’s op de website van Phandroid. LG heeft overigens meer voor ons in petto in 2011. Zo komt de LG Optimus Pad eraan, een tabletcomputer die draait op Honeycomb (Android 3.0) en een scherm heeft van 8,9 inch.

“iPhone-gebruikers loyaler dan Android-gebruikers”

Uit een onderzoek onder 2.600 smartphone-gebruikers blijkt dat slechts 28 procent van alle Android-gebruikers loyaal is aan het besturingssysteem Android. Oftewel: ruim één vierde van alle gebruikers koopt over een paar jaar opnieuw een telefoon met Android. Bij de iPhone ligt het loyaliteitsgehalte veel hoger: 59 procent van alle gebruikers blijft Apple trouw. Ook BlackBerry-gebruikers zijn loyaal met een percentage van 35 procent. Windows Mobile en Symbian blijven steken op 24 en 21 procent. Waar heeft de verhoogde loyaliteit mee te maken? Met de hoeveelheid apps? Of de kwaliteit van een besturingssysteem? Deel je mening onder dit artikel!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu