De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Wake-up Call: NVIDIA lanceert Tegra 2 3D-processor; Motorola Xoom: 699 dollar bij Best Buy

Redactie
24 januari 2011, 8:35
2 min leestijd
wake-up-call

Vandaag in de Wake-up Call: NVIDIA lanceert Tegra 2 3D-processor, Motorola Xoom: 699 dollar bij Best Buy en Go Launcher Ex: nieuwe homescreen-vervanger met mooie thema’s en klok. Het is vandaag maandag 24 januari 2011, de tijd is 8:35 uur en het wordt vandaag een regenachtige winterdag met een middagtemperatuur van 6 graden Celsius. Dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

NVIDIA lanceert Tegra 2 3D-processor

nvidia

Veel nieuwe Android-telefoons beschikken over een Tegra 2 chip, de eerste multikernprocessor voor Android. Binnenkort kunnen fabrikanten een nieuwe chip van NVIDIA installeren: de Tegra 2 3D-processor. Deze nieuwe multikernprocessor bevat twee Cortex A9 chips. Deze zijn overgeklokt naar 1,2 GHz, waardoor zij 5520 MIPS leveren. Volgens NVIDIA is dat genoeg om een telefoon met een display als die van de Nintendo 3DS aan te drijven. Vloeibare kristallen tussen het backlight en het LCD-scherm van de Nintendo 3DS blokkeren licht, waardoor je ogen twee verschillende beelden te zien krijgen. Nieuwe 3D-telefoons maken gebruik van dezelfde techniek. De Tegra 2 3D-processor is vanaf de lente verkrijgbaar.

Motorola Xoom: 699 dollar bij Best Buy

motorola-xoom

Uit interne gegevens van Best Buy blijkt dat de Motorola Xoom voor 699 dollar over de toonbank gaat. De tablet wordt vanaf 17 februari verkocht. De prijs van 699 dollar komt als een opluchting, aangezien zaterdag een prijs van 800 dollar uitlekte.

De Motorola Xoom draait op een 1GHz dual-core Tegra 2-processor, heeft een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 en een vijf megapixel camera. Video-opnames tot 720p zijn ook mogelijk, afspelen kan zelfs tot 1080p. Binnenin vind je een riante hoeveelheid van 32GB opslagruimte. En de batterij is voldoende om 10 uur video te kijken. De Xoom beschikt ook over 802.11n Wi-Fi en Bluetooth 2.1 + EDR.

Go Launcher Ex: mooie thema’s en klok

golauncher

Ken jij Go Launcher Ex al? Deze homescreen-vervanger is het grotere broertje van Go Launcher. De homescreen-vervanger bevat een aantal mooie thema’s – zoals Schets en Hout – en beschikt daarnaast over een klok in de stijl van de LG Optimus 2X. Go Launcher EX is gratis te downloaden door de onderstaande QR-code te scannen. Surf jij in de mobiele browser op je telefoon? Klik dan op de onderstaande code om direct naar de Market te gaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu