De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wake-up Call: Rovio verdient goed aan Angry Birds; stabiele release CyanogenMod 6.1 is uit

Redactie
6 december 2010, 8:15
2 min leestijd
Wake-up Call: Rovio verdient goed aan Angry Birds; stabiele release CyanogenMod 6.1 is uit
wake-up-call

Rovio verdient goed aan het populaire spelletje Angry Birds. De eerste maand stroomde er al bijna één miljoen dollar binnen. Verder: stabiele release van CyanogenMod 6.1 komt uit en Dolphin Browser Mini: het kleine broertje van HD. Het is vandaag maandag 6 december 2010, de tijd is 8:15 uur, het wordt een lichtbewolkte winterdag met een middagtemperatuur van 3 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Rovio verdient goed aan Angry Birds

angrybirds-3

Kun je als ontwikkelaar geen geld verdienen met een gratis Android-applicatie? Nee hoor, het is wel degelijk mogelijk om te cashen, als je het maar slim aanpakt. De ontwikkelaars van Angry Birds verdienden de eerste maand al bijna een miljoen dollar aan advertentieinkomsten met het puzzelspelletje. Daarnaast verkoopt Rovio nu pluche knuffels van de verschillende vogels, waardoor de inkomsten wellicht nog verder stijgen. Kortom, slim om Angry Birds gratis uit te brengen met advertenties. Zoals het er nu naar uitziet wordt het spelletje op de lange termijn winstgevender dan de iPhone-versie. En dat biedt misschien een duwtje in de rug van andere ontwikkelaars, die nog niet de stap van iOS naar Android durfden te zetten.

Stabiele release van CyanogenMod 6.1 komt uit

cyanogen

De ontwikkelaars van CyanogenMod hebben de nieuwste stabiele versie van de custom ROM CyanogenMod uitgebracht. CyanogenMod 6.1 draait op Android 2.2.1 en ondersteunt veel verschillende telefoons, zoals de Google Nexus One, HTC Hero, HTC Desire, HTC Legend en HTC Wildfire. Voor een overzicht van alle vernieuwingen kun je terecht op de website van CyanogenMod. De nieuwste custom rom downloaden? Dat kan via CyanogenMod.com.

Dolphin Browser Mini: het kleine broertje van HD

dolphin

Het team achter Dolphin Browser heeft een nieuwe versie van de webbrowser voor Android uitgebracht. Dolphin Browser Mini is speciaal gemaakt voor telefoons die nog draaien op het verouderde Android 1.6. Daarnaast bevat Dolphin Browser Mini een aantal nieuwe verbeteringen, zoals oneindig veel tabs, een frisser uiterlijk en een nieuw menu ‘Tool Box’.

qr-dolphin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu