De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wake-up Call: Twitter-applicatie geüpdatet, Nederlandse spraakherkenning beschikbaar

Redactie
4 november 2010, 8:45
2 min leestijd
Wake-up Call: Twitter-applicatie geüpdatet, Nederlandse spraakherkenning beschikbaar
wake-up-call

Grote update voor Twitter voor Android, Android krijgt Nederlandse spraakherkenning, Amerikaanse T-Mobile haalt uit naar AT&T en prijsvergelijker iPrijs 2.0 beschikbaar. Het is vandaag donderdag 4 november 2010, de tijd is 8:45 uur, het wordt vandaag een wisselvallige herfstdag met een middagtemperatuur van 15 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Grote update voor Twitter voor Android

twitter-android

Niet alleen de Facebook-applicatie, maar ook de Twitter-applicatie is aangepast. Scrollen gaat sneller dan voorheen en daarnaast zijn enkele visuele aspecten verbeterd. Verder heeft Twitter de functie ‘Swipe to Reveal’ toegevoegd. Wanneer je met je vinger over een tweet veegt, dan krijg je diverse opties te zien, zoals het profiel van de gebruiker en de mogelijkheid om te reageren. Eén nadeel: Twitter voor Android is alleen voor apparaten met Android 2.1 of hoger. Je kunt de applicatie downloaden door de onderstaande QR-code te scannen.

twitter-android-2

Android krijgt Nederlandse spraakherkenning

Geen zin om een zoekopdracht in te typen in Google? Dan kun je vanaf vandaag de zoekopdracht in het Nederlands inspreken. Android ondersteunt namelijk Nederlandse spraakherkenning. De zogenaamde Voice Actions (acties uitvoeren met je stem, zoals navigeren naar een adres of een bepaald bedrijf bellen) werken nog niet, maar het is al wel mogelijk om spraakgestuurde zoekopdrachten uit te voeren. De nieuwe mogelijkheid van Android is helaas alleen beschikbaar voor toestellen met Android 2.1 of hoger. Later vandaag gaan we op Android Planet dieper in op deze nieuwe functie. De functie zelf proberen? Scan de QR-code onder dit bericht.

qr-code-spraak

Amerikaanse T-Mobile haalt uit naar AT&T

T-Mobile is trots op haar Amerikaanse 4G-netwerk. In een nieuwe advertentiecampagne haalt de mobiele telecomprovider uit naar het trage netwerk van AT&T. Deze manier van reclame maken (de directe confrontatie aangaan met een concurrent) is populair in de Verenigde Staten en komt nu ook op steeds meer op in Nederland. Een mooi voorbeeld is de campagne van Woonexpress over de ‘Zweedse ballentent’. Bekijk hieronder het reclamefilmpje van T-Mobile.

Prijsvergelijker iPrijs 2.0 beschikbaar

iprijs

De ontwikkelaar van iPrijs laat weten dat de tweede versie van de prijsvergelijkende applicatie beschikbaar is. Deze gratis applicatie kun je gebruiken om prijzen in winkels te vergelijken met producten in honderden webwinkels. Vul een zoekwoord of barcodenummer in en vergelijk de prijzen. Het principe komt overeen met de Pricewatch van Tweakers of Kieskeurig.nl, alleen dan in de vorm van een Android-applicatie. Downloaden? Scan de QR-code onder dit bericht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu