Wat is Super AMOLED Plus?

Redactie
22 februari 2011, 11:05
1 min leestijd

De nieuwste telefoon van Samsung – de Galaxy S 2 – heeft een bijzonder Super AMOLED Plus-scherm. Maar waar staat ‘Plus’ voor? Wat is het verschil met normale (Super) AMOLED-schermen? Qua resolutie is er geen verschil. Het vier inch beeldscherm van de Samsung Galaxy S heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels. Ook de Galaxy S 2 heeft een resolutie van 800 bij 480, maar heeft wel een groter scherm met een grootte van 4,3 inch. Je zou zeggen dat het scherm van de eerste Galaxy S scherper is, aangezien dezelfde hoeveelheid pixels over een kleiner oppervlak zijn verdeeld. Dit is niet helemaal waar. Een Super AMOLED Plus-scherm heeft namelijk meer subpixels dan een normaal Super AMOLED-scherm, al is hier in de praktijk niet veel van te zien.

Het komt allemaal door subpixels. Zoals je weet bestaat een pixel uit kleine subpixels, die een pixel een kleur geven. Zo kan een pixel bestaan uit drie kleuren subpixels: groen, blauw en rood. Twee pixels op een Super AMOLED-scherm bestaan uit vier subpixels: een rode, een blauwe en twee groene pixels. Deze techniek wordt PenTile Matrix genoemd. Een pixel op een Super AMOLED Plus-scherm bestaat niet uit twee, maar uit drie subpixels: een rode, een blauwe en een groene pixel. Hierdoor heeft een Super AMOLED-scherm 768.000 subpixels, terwijl een Super AMOLED Plus-scherm 1.152.000 subpixels heeft.

Lees verder na de advertentie.

Maar dat is nog niet alles. Super AMOLED Plus-schermen zijn ook nog eens dunner, helderder en gebruiken achttien procent minder energie dan oude Super AMOLED-schermen.

Bron: OLED-info

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's