Wat ziet Motorola eigenlijk in Android?

Redactie
8 februari 2009, 17:04
2 min leestijd
Wat ziet Motorola eigenlijk in Android?
motorola-pebl

Van Motorola hebben we de afgelopen tijd niet zoveel meer gehoord. Bekijk het Motorola-aanbod bij de doorsnee telecomwinkel en je ziet bij de KRZR’s, RIZR’s en RAZR2’s weinig waar je als warm van wordt. Maar er is hoop: Motorola ziet toekomst in Android en die keuze moet in 2010 weer positieve cijfers opleveren. Sanjay Jha vertelde investeerders dat er op de roadmap voor 2009-2010 een aantal Android-toestellen staan. Maar neemt Motorola niet een te grote gok door voor zo’n onbekend besturingssysteem te kiezen?

Jha denkt van wel, want hij wil toestellen maken met “best-in-class Web browsing and unique experiences”. En Motorola’s bestaande ervaring met Linux en Java maakt Android eigenlijk een logische keuze. We schreven al eerder over de plannen van Motorola, maar toch is het boeiend waarom Android het antwoord gaat bieden. VentureBeat voorspelde dat er dit jaar 40 nieuwe Android-toestellen aankomen. Een paar daarvan zullen door Motorola zijn gemaakt. “Our road map has a much greater focus on bringing smartphone functionality into lower tiers, with touch inquiry and on experiences around messaging and mobile internet”, zegt Jha. “We believe we can enable differentiated user experience [with Android].” Motorola ligt al voor op schema met het ontwikkelen van Android-toestellen, potentiële operators reageren enthousiast en ook resellers staan ervoor open. “The feedback we`re getting is that the portfolio will be very competitive. This puts us in a position for important product slots in the fourth quarter and first half of 2010”, meent Jha.

Lees verder na de advertentie.

Android als reddingsboei? Eigenlijk kan Motorola niets anders: de toestellen met proprietary (eigen) besturingssysteem maken te weinig indruk, Symbian wordt volledig gecontroleerd door Nokia en in Windows Mobile heeft Motorola geen vertrouwen: ze gaan pas weer iets met Windows Mobile doen als versie 7 beschikbaar komt. Motorola moest op korte termijn iets anders zoeken en Android kwam daarbij als geroepen: er is veel interesse vanuit de markt naar Android-toestellen die de komende tijd gelanceerd worden. Maar Motorola zal wel snel moeten zijn: als de toestellen pas in het derde kwartaal van 2009 op de markt komen zijn ze te laat.

Spotlight: Android
Merk: Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's