‘Samsung komt binnenkort met eerste waterbestendige vouwbare smartphones’

Bram Lettenmeijer
19 april 2021, 19:36
2 min leestijd
‘Samsung komt binnenkort met eerste waterbestendige vouwbare smartphones’

De duurzaamheid van vouwbare smartphones is al enige tijd een punt van discussie. Samsung lijkt het probleem dit najaar stevig aan te willen pakken, met de komst van de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 worden eerste waterbestendige vouwtelefoons’

Samsung kondigt dit najaar de eerste waterbestendige vouwbare smartphones aan. Dat meldt Sammobile, een bekende bron als het gaat om Samsung-nieuwtjes. Afgelopen week meldde NaverNews al dat de Z Fold 3 geen interne ruimte voor een S Pen krijgt, vanwege ‘waterbestendigheidsproblemen’.

Als de geruchten kloppen, krijgen Samsungs nieuwe vouwtelefoons een officiële IP-certificering. Deze IP-certificerinf geeft aan hoe stof- en waterbestendig een smartphone is. De Samsung Galaxy S21 Ultra heeft bijvoorbeeld een IP68-certificatie. Dit betekent dat de telefoon 30 minuten lang op een diepte van 1,5 meter water kan overleven.

Duurzaamheid van vouwtelefoons een punt van discussie

Om een smartphone te kunnen opvouwen, zijn bewegende onderdelen nodig. De twee schermpanelen kunnen op en neer bewegen dankzij een scharnier. Aan de binnenkant van dit scharnier zit een geavanceerd systeem van tandwieltjes. De huidige Galaxy Z Fold 2 is erop getest om meer dan 200.000 keer te kunnen vouwen, zonder kapot te gaan.

Galaxy Z Flip hinge

Een scharnier waterdicht maken is lastig. Er zijn nu eenmaal kieren nodig om het geheel in beweging te krijgen. Als de nieuwe vouwtelefoons van Samsung daadwerkelijk waterbestendig zijn, betekent dat een doorbraak in de wereld van vouwbare technologie.

Veel mensen zijn kritisch over de duurzaamheid van vouwbare smartphones, mede vanwege de hoge verkoopprijzen waarvoor ze over de toonbank gaan. Waterbestendigheid verbetert de duurzaamheid echter aanzienlijk.

Meer over de aankomende vouwtelefoons van Samsung

De Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 zijn langverwachte toestellen. De opvouwbare smartphones zullen naar verwachting een aantal verbeteringen hebben ten opzichte van hun voorgangers. Zo lijkt het er sterk op dat de Z Fold 3 het gebruik van de S Pen ondersteunt. De stylus kennen we van de Galaxy Note-telefoons, maar werkt tegenwoordig ook op de Galaxy S21 Ultra en verschillende Samsung-tablets.

De nieuwe Galaxy Z Flip en Fold draaien hoogstwaarschijnlijk op Android 11 en zijn voorzien van een Snapdragon 888-chip. Dit is de snelste mobiele processor die fabrikant Qualcomm op dit moment maakt. De chip zit ook in toestellen als de OnePlus 9OnePlus 9 Pro en Oppo Find X3 Pro. Zodra meer informatie over de nieuwe Samsung-telefoons opduikt, dan lees je het natuurlijk op Android Planet.

Meer nieuws over Samsung:

Bronnen: Sammobile, NaverNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Z Fold 2
Samsung Galaxy Z Fold 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu