De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Volgende BlackBerry gaat iPhone-gebruikers jaloers maken’

Thomas Haenen
30 augustus 2017, 9:18
2 min leestijd
‘Volgende BlackBerry gaat iPhone-gebruikers jaloers maken’

De volgende BlackBerry-smartphone verschijnt in oktober, zo heeft een topman van het bedrijf laten weten. Die claimt dat het toestel tevens zeer stevig wordt.

Lees verder na de advertentie.

Waterdichte BlackBerry-smartphone in de maak

BlackBerry’s volgende smartphone is stof- en waterdicht, met een IP67-certificatie, zo heeft TCL-topman Francois Mahieu laten weten in een interview met Engadget. Ook wordt de accu groot genoeg dat je het toestel 26 uur kunt gebruiken zonder opladen. Het is één van de eerste waterdichte BlackBerry-smartphones. De topman verwacht dat de stevige smartphone vooral interessant is voor zakenmensen, die geen zin hebben in andere smartphones die om de haverklap kapot gaan.

Anders dan de BlackBerry KeyOne, de vorige smartphone van het bedrijf, krijgt dit nieuwe toestel geen fysiek toetsenbord maar enkel een touchscreen. Dat suggereert dat het niet om de BlackBerry Juno gaat. Van dit toestel mét toetsenbord doken eerder deze week enkele beelden op.

blackberry wearables

‘Alternatief voor de iPhone’

Volgens Mahieu wordt de nieuwe smartphone zelfs zo indrukwekkend, dat iPhone-gebruikers direct zullen overstappen na de introductie van het toestel. Ook Android-gebruikers zullen in grote getale voor BlackBerry kiezen, zo is zijn verwachting. De topman claimt tevens dat het toestel de meest veilige Android-smartphone ooit wordt. BlackBerry-smartphones worden geleverd met een uitgebreide suite aan beveiligings-apps.

Het duurt nog even voor we weten of Mahieu zijn beloftes kan waarmaken. De smartphone wordt namelijk pas in oktober officieel aangekondigd. Meer specificaties gaf de topman nog niet vrij, al liet hij wel weten dat de adviesprijs lager ligt dan de vlaggenschepen van de concurrentie.

Sinds vorig jaar is de licentie voor het produceren van BlackBerry-smartphones in handen van TCL. Het Chinese bedrijf kocht de licentie van BlackBerry, nadat de Canadezen besloten zelf geen smartphones meer te maken. TCL is ook onder andere het moederbedrijf van Alcatel, een andere Android-fabrikant.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry KeyOne
BlackBerry KeyOne

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu